Šport > Košarka
11 ogledov

"Z Zdovcem sva delala zastonj"

Kraljević meni, da je bil pri Vujačiću glavni problem dejstvo, da je prišel pošk Žurnal24 main
Najverjetneje nekdanji direktor slovenske košarkarske reprezentance Marijan Kraljević je za enega košarkarskih portalov spregovoril o odnosu KZS, "zastonjskosti" in tudi o Saši Vujačiću.

Marijan Kraljević je bil v zadnjem obdobju direktor košarkarske reprezentance, kaže pa, da tako ne bo več, saj se konkretno v zvezi s tem z njim ni še nihče pogovoril. "Žalosten sem, ker menim, da bi morala iti ta zgodba naprej. Ker je bila uspešna!" je dejal nekdanji reprezentančni center in tudi kapetan, ki je bil spomladi po lastnih besedah pobudnik ideje, da bi na krmilo izbrane vrste prišel Jure Zdovc.

Po tem so mi odobrili 20 000 evrov bruto, na koncu sva se Juretom odločila, da ves ta denar odstopiva ostali četverici v štabu, sama pa sva delala zastonj.
Marijan Kraljević

Kraljević je razkril nekaj podrobnosti iz ozadja projekta Poljska: "Imeli smo občutek, da delamo za nekoga, ki je plačan za vse to. Delali smo zastonj, prejeli smo le nadomestila ter nagrado 1600 evrov po koncu prvenstva. Že maja smo hoteli rešiti vse, zato smo se usedli z vodstvom zveze, od katere sem zahteval 24 000 evrov neto za strokovni štab. Tu se je pojavila prva iskra, saj mi tega niso odobrili. Ko sem se pogovarjal s Tomom Mahoričem in Mirom Alilovičem, sta me vprašala, kaj bom imel od dela v reprezentanci. Razen časti ničesar…  Gospod Šešok ves čas govori o tej časti… Po tem so mi odobrili 20 000 evrov bruto, na koncu sva se Juretom odločila, da ves ta denar odstopiva ostali četverici v štabu, sama pa sva delala zastonj."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 Bolj kot to, da skoraj niso bili plačani, Kraljevića boli nekaj drugega: "Nismo zahtevali veliko, predvsem pa smo hoteli korekten in spoštljiv odnos… Denar in finance so bile sekundarnega pomena! Zaslužili smo si, da nas pokličejo. Danes nihče ne dela zastonj …"

Marijan je sicer pohvalil organizacijo priprav in poudaril, da je vodstvu reprezentance večkrat predlagal, naj Zdovcu ponudi dolgoročno pogodbo. Dotaknil pa se je tudi "afere" Vujačić: "Saša je zanimiv fant. Nedvomno je velik igralec. Ki na žalost pri nas ni dokazan. Vse, kar je naredil, je v storil v ligi NBA. Problem je bil v tem, da njega ekipa in drugi igralci niso poznali niti čutili, saj niso vedeli, s kom imajo opravka. Prišel je poškodovan, zato ni bil popolnoma pripravljen. To je bil glavni problem. Čas je hitel, z vsakim dnevom ga je bilo težje priključiti ekipi, ki je že delovala stoodstotno, dejansko je bilo škoda za vse nas in njega, da ga nismo mogli izkoristiti na najboljši možen način."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.