Šport > Košarka
0 ogledov

Vujačič ugnal Ostroge

Kevin Garnett se je veselil zmage nad Dallasom. Žurnal24 main
Oči ljubiteljev košarke so bile onstran Atlantika usmerjene v konferenčni derbi med najboljšima moštvoma zahodne konference Jezerniki in Ostrogami. Prvi so slavili zmago z 99:85.
 

Ne spreglejte!

REZULTATI V ŽIVO

Slovenski košarkar Saša Vujačič je pri zmagi Los Angelesa sodeloval s točkama in skokom. Jezerniki so se na domačem parketu dvorane Staples Center lahko veselili že četrte zaporedne zmage, ki je še toliko slajša, ker so premagali svoje tekmece. V dresu Jezernikov, ki so v zadnjih 17 dvobojih 14-krat zmagali, je Kobe Bryant vpisal 22 točk, ko ga je v zadnji, četrti četrtini trener Phil Jackson posadil na klop, Pau Gasol je k temu dodal še 16 točk, pet skokov in štiri podaje. Gasol je bil sicer edini igralec iz začetne peterke, ki ga je Jackson pustil na parketu tudi v končnici. V dresu San Antonio Spursov sta največ točk vpisala Tony Parker (19 točk in šest podaj) ter Tim Duncan (15 točk in osem skokov).

 

Novosti pri Bucksih in Grizzliesih

Moštvo Milwaukee Bucks je zaradi poškodbe vezi v levem kolenu izgubilo enega od svojih najboljših igralcev, branilca Michaela Redda. Ekipa Memphis Grizzlies pa je  predstavila novega trenerja Lionela Hollinsa, ki je Grizlije vodil že v sezoni 1999/2000 in kot začasni trener ob koncu sezone 2004/05.

Bostonu so Kelti s 124:100 premagali Teličke iz Dallasa , ki proti vodilnemu moštvu atlantske skupine pravzaprav niso imeli možnosti. Že na začetku, v prvi četrtini, je moštvo Bostona povedlo s 27 točkami razlike, samo Ray Allen jih je dal 20, Eddie House je že osmo zaporedno zmago zaokrožil s sedmimi trojkami, Rajon Rondo pa je vpisal 13 točk in 14 podaj. Allen, House in Kevin Garnett so vsak za Boston vpisali po 23 točk. Razigrana trojka Keltov je tako ugnala najboljše strelce Dallasa - Jason Terry je vpisal 27 točk, Josh Howard in Nemec Dirk Nowitzki pa sta jih dodala vsak po 18.

Goran Dragič je zmago svojega moštva Phoenix Suns s 104:99 nad Atlanta Hawksi znova spremljal s klopi. V vrstah Sonc sta najbolj blestela Amare Stoudemire (23 točk) in Shaquille O'Neal (19 točk in 11 skokov). Sacramento Kingsi so v Torontu s 97:113 klonili proti Raptorsom . Udrih je igral v začetni peterki, na parketu je preživel 29:50 minute, v tem času pa je vknjižil tri skoke, pet podaj in zanj skromnih šest točk. Rašo Nesterovič , ki je bil ponoči na parketu 16:43 minute, je z dvignjeno glavo šel s parketa po zmagi njegovega moštva Indiana Pacers , za katerega je vpisal štiri točke, dva skoka in tri podaje. Pacers so doma z 98:93 ugnali Charlotte Bobcats .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.