Šport > Košarka
9 ogledov

Vujačič pomagal Bynumu

Pau Gasol in soigralci niso imeli pretiranih težav z Washingtonom. Žurnal24 main
Malo je večerov, ko liga NBA ponudi le dve srečanji. Eden takšnih je bil sinoči, ko so Lakersi Saša Vujačiča premagali Washington s 117:97, prvaki iz Bostona pa Orlando z 90:80.
 

Liga NBA

Orlando : Boston 80:90
LA Lakers : Washington 117:97

Dvoboj v Staples Centru v Los Angelesu je 18.997 navijačem Jezernikov prinesel pričakovano zmago. Drugačen izid bi bil pravzaprav čudež oziroma na meji verjetnega, saj so Jezerniki s 34 zmagami in osmimi porazi najboljše moštvo zahodnega dela ter najbolj resen kandidat za končnico prvenstva severnoameriške profesionalne košarkarske lige. S takšnim dosedanjim izkupičkom so ponovili uspešno sezono 1971/72. V odstotkih so tudi z zadnjo zmago še bolj utrdili vodstvo na vrhu lige NBA.

Paul Pierce se je znova izkazal. © Reuters

 
Poškodba gležnja je za 24-letnega slovenskega zvezdnika v ligi NBA le še spomin, kajti Saša Vujačič je v skoraj 26 minutah na parketu vpisal 13 točk, dva skoka in tri podaje. Najboljši strelec dvoboja je bil v dresu Jezernikov Andrew Bynum s 23 točkami in 14 skoki, ki jim je Pau Gasol dodal še 18 točk. Kobe Bryant , ki je bil izbran v zvezdniško moštvo all star, se tokrat ni prav izkazal, saj je zbral zanj skromnih 11 točk, pet podaj in štiri skoke. V dresu Čarovnikov sta se izkazala Antawn Jamison z 19 točkami in JaVale McGee z 18.

Košarkarski derbi najboljših moštev Zahoda je pripadel branilcem naslova Boston Celticsom . Z desetimi točkami razlike je v gosteh v Orlandu povsem nadigral ter premagal vodilno moštvo jugovzhodne skupine Magic , ki so do tega dvoboja še kraljevali na vrhu lige NBA skupaj z Jezerniki. Najboljši strelec za Bostončane, ki so na vrhu atlantske skupine s 36 zmagami in 9 porazi, je bil Paul Pierce s 27 točkami in 10 skoki. Tako sta bila Kevin Garnett in Glenn Davis v zelenem dresu druga najboljša strelca s 16 točkami. Z zasluženo zmago se je Boston v deležu znova pognal na vrh vzhodne konference, kjer se je izenačil s Konjeniki iz Clevelanda (32 zmag, 8 porazov), ki vodijo v centralni skupini. Obe moštvi pa komaj za eno odstotno točko zaostajata za Jezerniki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.