Šport > Košarka
3 ogledov

Snow popeljal Helios do zmage

Jure Močnik in soigralci niso imeli pretiranih težav v Šentjurju. Žurnal24 main
Vnaprej sta tekmo lige Telemach, ki se bo uradno začela v soboto, odigrala Šentjur in Helios. Boljši so bili Domžalčani, ki so zmagali s 85:70.

Liga Telemach, v kateri sodeluje 12 moštev, ki se jim bo Union Olimpija kot edini slovenski evroligaš pridružila v drugem delu tekmovanja, se bo uradno pričela prihodnjo soboto, košarkarji iz Šentjurja in Domžal pa so že 3. oktobra stopili na parket in vnaprej odigrali tekmo 2. kola. Ta se je končala z zmagoslavjem slovenskih podprvakov iz Domžal.

Košarkarji Heliosa so so si hitro priigrali prednost z 11:4 (4. minuta) in nato še z 20:10 (7. minuta), zatem pa vendarle dolgo časa lomili odpor motiviranih gostiteljev. Ti so resda še tik pred koncem prvega polčasa zaostajali z 32:38, a nato ob koncu uvodne in na začetku druge polovice tekme prek razpoloženega ameriškega branilca Crenshawa (25 točk in 6 asistenc) v 21. minuti prešli v vodstvo s 46:43.

Tekma je bila kolikor toliko izenačena do rezultata 60:64 v korist Domžalčanov, nato pa so ti z delnim rezultatom 17:4 dokončno zlomili odpor Šentjurčanov, ki so jim v prelomnih trenutkih težave povzročali predvsem Dejan Delić, Alvin Snow (32 točk, od tega 8 trojk) in Jure Močnik. Helios se bo v 1. kolu v torek, 6. oktobra, na domačem igrišču pomeril z Zlatorogom, Šentjur pa bo v soboto, 10. oktobra, gostoval na Polzeli.

Liga Telemach, 2. kolo (vnaprej odigrana tekma):

Šentjur : Helios 70:85
Crenshaw 25, Lapornik 8; Snow 32, Delić 19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.