Šport > Košarka
10 ogledov

Olimpija z Albo ali Maroussijem

Jure Zdovc meni, da Olimpijina barka ne pluje v nepravo smer. FOTO: Boštjan Taco Žurnal24 main
Krog kandidatov za nastop v košarkarski Evroligi se znatno oža. Po povratnih tekmah prvega kola je postalo jasno, da bodo Ljubljančani igrali ali z Albo ali Maroussijem.

Nasprotnik Uniona Olimpije v skupini C bo ali nemška Alba Berlin ali grški Maroussi. Nemci so na drugi tekmi zanesljivo s 77:62 ugnali francoski Le Mans. Pri Albi sta bila najbolj vroča Julius Jenkins in Adam Chubb, ki sta "darovala“ vsak po 12 točk, Chubb je pristavil še osem skokov. Marousssi je kar z 89:60 odpihnil Aris. Billys Keys in Michalis Palekanos sta temelja zmagi položila z 18 točkami.

Benetton Jasmina Hukića je trepetal za svojo usodo, saj je proti Ventspilsu na prvi tekmi izgubil za pet, doma pa je nasprotnika ugnal za osem točk. Nekdanji krilni igralec Uniona Olimpije je igral 23 minut, dosegel pet točk in nabral še tri skoke. Huka in njegovi tovariši se bodo za mesto v skupini Evrolige potegovali s francoskim moštvom Entente Orleanaise, ki je v dveh srečanjih pokorilo belgijski Spirou. Na domači tekmi so Francozi zmagali kar z 81:56.

Evroliga, kvalifikacije, povratne tekme 1. kola, v oklepajih so izid prvih tekem:

Entente Orleans : Spirou 81:56* (53:55)
Benetton : Ventspils 88:76* (73:78)

Alba Berlin : Le Mans 77:62** (60:61)
Maroussi : Aris 89:60** (67:69)

* zmagovalca se pomerita v drugem kolu kvalifikacij za mesto v skupini B
** zmagovalca se pomerita v drugem kolu kvalifikacij za mesto v skupini C

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.