Šport > Košarka
2 ogledov

Brezec dobil slovenski derbi

Slovenski reprezentant Brezec bo na novo priložnost čakal pri Bucksih. (Foto: KZ Žurnal24 main
Onkraj Atlantika so bili na pripravljalnih tekmah pred ligo NBA dejavni Saša Vujačić, Rašo Nesterović, Goran Dragić in Primož Brezec. Slednja sta se pomerila celo med seboj.

Dragićevo moštvo Phoenix Suns se je pomerilo z Brežčevo Philadelphio. Uspešnejši je bil visoki Sežančan, čigar Sixers so slavili s 116:94. Breza je bil na igrišču 10 minut, zadel enega od treh metov za dve točki ter enega od dveh prostih metov. Imel je še štiri skoke in tri osebne napake. Dragić pa je v 22 minutah dosegel točko, šest podaj in dva skoka. Najuspešnejši pri Philadelphii je bil Andre Iguodala s 23 točkami.

Vujačić je pri zmagi LA Lakers nad Clippers s 114:105 sodeloval s tremi točkami. Igral je 11 minut, zgrešil vse tri svoje poskuse iz igre (dva meta za tri in enega za dve točki) in zadel vse tri svoje proste mete. Napravil je tudi dve osebni napaki, ostale rubrike v njegovi statistiki pa so ostale prazne. Najučinkovitejša člena tokratne zmagovalne verige trenerja Phila Jacksona sta bila Andrew Bynum in Shannon Brown, ki sta dosegla po 20 točk. Rašo Nesterović se je s svojim Torontom pomeril z Bostonom in izgubil s 101:82, nekdanji slovenski kapetan ni dosegel točke. Igral je 13 minut, zgrešil vseh pet metov za dve ter oba prosta meta. Imel je še dva skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.