Šport
6 ogledov

Koper zlahka prek Madžarov

David Špiler je bil z 11 zadetki v 15. kolu med vsemi igralci najbolj strelsko r Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa iz Kopra so brez težav z 28:22 (14:13) dobili tudi drugo tekmo tekmo tretjega kola pokala pokalnih zmagovalcev proti madžarskemu Ferencvarošu.

Rokometaši koprskega Cimosa so se zanesljivo uvrstili v nadaljnji krog PPZ. Izbranci Fredija Radojkoviča, so bili v obeh domačih dvobojih boljši od rokometašev iz madžarske prestolnice, tekmeca v osmini finala pa bodo dobili po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Koprska ekipa je - za razliko od sobotne tekme - odpor Ferencvarosa zlomila šele v drugem polčasu. V prvi polovici tekme so si gostitelji nekajkrat priigrali tri gole prednosti, a so jih Madžari vselej ujeli. V drugi polovici tekme so imeli slovenski rokometaši vzhodne sosede vselej pod nadzorom, najvišjo prednost pa so si priigrali ravno ob koncu dvoboja, ko je končni izid postavil Nejc Poklar, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit današnjega obračuna.

Pokal pokalnih zmagovalcev, 3. kolo:

Cimos Koper : Ferencvaros 28:22 (14:13)
Poklar 7, Špiler 5 (1), Brumen 4; K. Wieszt in Kiss po 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.