Šport > Kolesarstvo
9433 ogledov

Pogi je bil v šoku: Strmela sva v TV-ekran

Tadej Pogačar Profimedia
Urška Žigart je opisala trenutke, ki so sledili po padcih na dirki po Baskiji.

Dirka po Baskiji je v veliki meri zaznamovala letošnjo kolesarsko sezono. V četrti etapi so jo namreč skupili trije od štirih favoritov za skupno zmago na Touru, grdo so padli Jonas Vingegaard, ki jo je odnesel najslabše, Primož Roglič in Remco Evenepoel. Edini, ki se je izognil nesrečni dirki na severu Španije, je bil tako Tadej Pogačar.

Medtem ko so njegovi največji rivali bili na poti v bolnišnico, je bil Pogi doma zgrožen nad dogajanjem. "Strmela sva v TV ekran in nisva vedela, kaj se dogaja. Začelo me je celo zvijati v trebuhu," je za Sporzo dejala Urška Žigart.

Roglič in Evenepoel sta že napovedala, da se bosta pravočasno pripravila na dirko po Franciji, veliko več dvomov o nastopu pa je pri dvakratnem zmagovalcu Vingegaardu. Ta, tudi če se bo pojavil na startu, vsekakor ne bo v optimalni formi.

Žigart, ki tudi v tej sezoni nastopa za avstralsko ekipo Liv AlUla Jayco, meni, da je njen izbranec v zadnjem času odlično treniral. "Tadej je vsekakor trenutno v redu, po dirki po Kataloniji pa je bil precej utrujen. Imel je tudi nekaj težav s privajanjem na višino (opravil je višinski kamp pred dirko po Italiji; op.p.). Po dolgem treningu je bil znova tako utrujen, da bi ga skoraj premagala v sprintu," je dejala v smehu.

Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

V nedeljo bo Pogi favorit na dirki Liege-Bastogne-Liege, Žigart bo nastopila na ženski preizkušnji četrtega spomenika sezone. Oba bosta imela še poseben motiv, saj bosta minili dve leti od smrti Urškine mame. "Nočem, da bi kaj 'jinxnila', a upam, da bo Tadej v Liegeu prišel do zmage tudi v njen spomin," je dejala Žigart.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • manja53 22:42 20.april 2024.

    A samo v šoku? Nekam čuden gleda-

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 20:26 20.april 2024.

    V šoku je zarad tega ker je, kot bi rekel pokojni Dr.Rugelj, navaden pizdek!!

Sorodne novice