Šport > Kolesarstvo
2596 ogledov

Nove informacije o stanju Jonasa, ali bo lahko nastopil na Touru?

Pogačar Vingegaard Profimedia
Odločitev o nastopu Vingegaarda na Touru bo padla v začetku maja.

Pred dobrima dvema tednoma je danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard doživel hud padec na dirki po Baskiji. Ali bo 27-letni dvakratni zaporedni zmagovalec Toura vseeno lahko nastopil na dirki po Franciji, se bodo v njegovi ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili čez dva tedna.

Odločitev o nastopu Vingegaarda na dirki Tour de France naj bi padla v začetku maja. "Mora si opomoči po zelo resnem padcu. Videti moramo, kako se bo to razvijalo v naslednjih dveh tednih, nato pa bomo naredili nov načrt," je za dansko televizijo TV2 povedal Frans Maassen, športni direktor ekipe Visma-Lease a Bike.

Dirka po Franciji se bo začela 29. junija v Firencah, Vingegaard, ki je zmagal na zadnjih dveh izvedbah francoske pentlje, pa se ne bo udeležil majskega višinskega treninga, načrtovanega za najpomembnejšo kolesarsko dirko na svetu. Po besedah Maassna je ta odločitev že sprejeta.

Jonas Vingegaard | Avtor: Twitter Twitter

Nizozemec je poudaril tudi obseg poškodb, ki jih je Vingegaard utrpel v nesreči med dirko po Baskiji 4. aprila. "Imel je tudi predrta pljuča, to je bila njegova glavna težava," je dejal Maassen. Poleg zlomljene ključnice in zlomljenih reber je imel zlomljen tudi prst.

Vingegaard zdaj želi počasi povečevati obremenitev. "Najprej bo samo hodil, nato bo vozil le sobno kolo, preden gre na cesto. To je proces, vendar ne morem reči, kdaj se bo to zgodilo," je dodal Maassen.

Če se Vingegaardu ne bi uspelo dovolj dobro pripraviti, bodo morali pri Visma-Lease a Biku poiskati drugačno rešitev. Kandidata za kapetana Toura bi bila lahko zmagovalec Vuelte Sepp Kuss in nekdanji tretjeuvrščeni na francoski pentlji, Steven Kruijswijk, ki pa v zadnjih časih ne dosega več najvišjih rezultatov, saj se je zaradi odličnih rezultatov Jonasa in našega Primoža Rogliča podredil ekipi in sprejel vlogo pomočnika. Še en morebitni kandidat je tudi izjemno nadarjeni Cian Uijtdebroeks, čigar glavni cilj sezone je sicer Giro.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 09:27 20.april 2024.

    Ne gre sploh za vprašanje udeležbe na TDF , in ne delajte iz tega vprašanja štalo . Bo al pa ne bo , sploh ni važno . Gre samo zato ali lahko zmaga !!! NE MORE in nehajte s tem ...prikaži večm da novinarji sami sebe sprašujete , potem pa odgovarjate in se delate pametni na svoja blesava vprašanja. Naj bo srečen , če bo lahko čez 1.5mesec začel na lahko trenirati v telovadnici .

Sorodne novice