Šport > Kolesarstvo
21191 ogledov

Bivši član Jumba o razliki med Primožem in Jonasom

Nathan van Hooydonck Profimedia
Belgijec o razliki med Slovencem in Dancem.

Belgijski kolesar Nathan Van Hooydonck je moral lani zaradi težav s srcem končati svojo kariero. Še pred tem se je izkazal kot odličen pomočnik Primožu Rogliču in Jonasu Vingegaardu v zasedbi Jumbo-Visma. Nizozemsko moštvo se je sicer pred tem letom preimenovalo v Visma - Lease a bike.

"Niti ne vem, če obstaja velika razlika. Primož preprosto ve, kaj si želi. Ne govori sicer veliko, je nekoliko drugačen vodja kot Jonas. To je težko ubesediti. Pri Primožu preprosto veš, kdaj bo zmagal, veš, kdaj bo dober, saj ima veliko izkušenj," je za Eurosport izjavil van Hooydonck.

"Pri Jonasu prav tako veš, da je dober, a včasih rabi določeno potrditev," je dejal Belgijec, ki je bil na večini dirk Dančev 'cimer'.

Jonas Vingegaard Nathan van Hooydonck | Avtor: Epa Nathan van Hooydonck (desno) v družbi Jonasa Vingegaarda. Epa

Po njegovih zdravstvenih težav je Vingegaard po etapni zmagi na Vuelti, ko je danski zvezdnik napadel moštvena kolega Rogliča in Seppa Kussa, dejal, da je želel zmagati prav zaradi Belgijca. "Želel sem zmagati za najboljšega prijatelja. Na srečo glede njegovega stanja prihajajo boljše novice. Ekipa in jaz smo si tako nekoliko oddahnili. Upam, da si bo hitro opomogel," je po 16. etapi dirke po Španiji sredi septembra povedal Vingegaard.

O njem je van Hooydonck zdaj še dejal: "Potrebuje nekaj etap, da si reče: 'OK, lahko zmagam, sem v dobri formi'."

"Primož je v tem pogledu drugačen, on vse številke že pozna: 'Uspelo mi je lani, moje številke pa so zdaj še boljše, zato bi moral še enkrat zmagati'. Prepričan pa sem, da je Jonas napredoval in postal boljši vodja po Touru 2022, ko je zmagal," je zaključil Belgijec.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice