Šport > Kolesarstvo
3550 ogledov

Šokantni posnetki! Drgetajočega zvezdnika morali odnesti s kolesa

Mattias Skjelmose Twitter
Drgetajočega Danca so morali dobesedno odnesti z Valonske puščice, potem ko je v nemogočih razmerah odstopil sredi dirke.

Sredino legendarno kolesarsko klasiko Valonska puščica sta zaznamovala presenetljiva zmaga Stephena Williamsa (Israel-PremierTech) ter grozno vreme, ki je v Ardenih pričakalo nesrečne kolesarje. V dirki z verjetno celo najnižjimi temperaturami v letošnji sezoni je po kolesarjih še ves dan deževalo, padala je celo sodra, konstantno pa je pihal tudi hladen veter. Nemogoči pogoji so tako prišli do živega tudi glavnim favoritom dirke.

Zmagovalec in drugouvrščeni z minule prve ardenske klasike, dirke Amstel Gold, Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) in Marc Hirschi (UAE Team Emirates) sta tako bila prisiljena sredi dirke stopiti s kolesa in odstopiti, medtem ko je dirko končala le četrtina nastopajočih, natančneje 44 od 175 kolesarjev.

A omenjena kolesarja sta vsaj lahko stopila s kolesa, kar pa ni veljalo za še enega izmed favoritov, Mattiasa Skjelmoseja (Lidl-Trek), drugouvrščenega z lanske dirke. Danec, ki je lani zaostal le za našim Tadejem Pogačarjem, je odstopil 40 kilometrov pred ciljem, a je bil tako premražen in drgetajoč, da so ga morali člani osebja njegove ekipe dobesedno sneti s kolesa in odnesti s prizorišča.

Mnoge je tako močno skrbelo za stanje mladega 23-letnega Danca, ki je trpel za očitnimi simptomi podhladitve, a so tekom dneva iz vrst Lidl-Treka prišle pozitivne novice. "Lahko potrdimo, da se naši kolesarji, ki so imeli zaradi slabih vremenskih razmer simptome podhladitve, zahvaljujoč vročemu tušu, toplemu napitku in toplemu zraku v ekipnem avtobusu ponovno počutijo bolje. Noben poseben tretma ni potreben in vse je pod nadzorom."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 17:35 18.april 2024.

    Naprej do bridkega konca! Nimajo zimskega kombinezona?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:43 18.april 2024.

    Kolesarski šport je postal gladiatorski boj .uci pa skrbi bolj finančni učinek kot dobrobit in zdravje športnikov.

Sorodne novice