Šport > Kolesarstvo
2176 ogledov

Odlične novice, na startu Gira še en slovenski zvezdnik!

Luka Mezgec Profimedia
Tudi Luka Mezgec dobil poziv za nastop na Giru.

Kolesarska ekipa Jayco-AlUla se je odločila, da bo Slovenec Luka Mezgec nastopil na letošnji dirki po Italiji, ki se bo začela 4. maja v Torinu. "Zadnji trenutek so mi sporočili, da bo v mojem natrpanem programu še dirka po Italiji, kjer bom pomočnik Caleba Ewana oziroma njegov 'leadout' v sprintu," je za MMC dejal Mezgec.

Petintridesetletni Mezgec je pred desetimi leti postal prvi Slovenec z etapno zmago na Giru, potem ko je v Trstu dobil sprint glavnine. "Po Giru me čakajo višinske priprave in nastop na dirki po Sloveniji, kar bo odlična generalka za dirko po Franciji," je še dodal Kranjčan.

Luka Mezgec | Avtor: Profimedia Profimedia

Doslej je petkrat nastopil na italijanski pentlji, zadnjič pred sedmimi leti. Letošnja dirka, 107. po vrsti, se bo končala po 3400 kilometrih 26. maja v Rimu. Favorit za osvojitev rožnate majice za skupno zmago je Tadej Pogačar, lani je dirko kot prvi Slovenec dobil Primož Roglič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice