Šport > Kolesarstvo
8170 ogledov

Grozljivka! Rogličev bivši sotekmovalec z vso silo z glavo udaril ob svetilko

Chris Harper Twitter
Nekdanji Rogličev moštveni kolega jo je na srečo odnesel le s površinskimi ranami in blažjim pretresom možganov.

Potem ko kolesarski svet še vedno pretresa grozljiv padec na spustu z dirke po Baskiji, v katerega so bili udeležni tudi Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel, smo bili v četrtek na četrti etapi dirke po Alpah (Tour of the Alps) priča novemu grozljivemu incidentu, ki nas je opomnil, kako zahrbtni in nevarni so lahko podobni spusti.

Nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi in trenutni sotekmovalec Luke Mezgeca pri Jayco-AlUli Chris Harper je namreč ravno predzadnji spust dneva izkoristil za silovit napad, s katerim se je želel ponovno vključiti v boj za skupno zmago, potem ko je nekaj časa v skupnem seštevku zasedal celo drugo mesto.

A na nezavarovanem ovinku je nepričakovano zadel ob pločnik, grdo padel in po nekaj metrih drsenja po površini z vso silo z glavo zadel ob ulično svetilko. Le nekaj trenutkov zatem je Ben O'Connor na istem mestu padel na enak način, le da se je izognil trku s svetilko in je lahko nadaljeval z dirko, medtem ko je njegov rojak ostal na tleh.

Na srečo se je hitro spravil v sedeč položaj, nemudoma pa mu je na pomoč priskočila tudi zdravniška služba, ki ga je sprva oskrbela kar na kraju nesreče, preden je bil Avstralec prepeljan v bližnjo bolnišnico.

A čeprav je na prvi pogled izgledalo zastrašujoče, so iz avstralske ekipe kmalu prišle vzpodbudne informacije: "Po padcu na 4. etapi dirke po Alpah so Chrisa Harperja prepeljali v bolnišnico na podrobnejše preiskave. Na srečo ni opaziti nobenih zlomov. Chris je utrpel zgolj površinske rane in blažji pretres možganov. Avstralec bo zdaj počival in okreval ter sledil ekipnemu protokolu v primeru pretresa možganov."

V petek se je preko ekipnega Twitter profila oglasil tudi Harper, ki je v video posnetku pomiril vse, ki ga je skrbelo za njegovo zdravje. "Pozdravljeni vsi, rad bi se zahvalil za vsa prijetna sporočila, ki sem jih skupaj z ekipo prejel. Včeraj sem bil na dirki po Alpah udeležen v grd padec, toda na srečo sem jo odnesel brez hujših posledic. Malce me boli, odšlo je nekaj kože, toda nič ni zlomljenega. Tako da zdaj sledi okrevanje in nato naslednje dirke. Hvala za vsa vaša lepa sporočila, to mi pomeni resnično veliko," je zaključil zmagovalec treh profesionalnih dirk v svoji karieri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • manja53 13:50 19.april 2024.

    To komentiral nekdo, ki je velik poznavalec kolesarstva....

  • Toma 13:28 19.april 2024.

    Morda se mu bo sedaj posvetilo, da cesta ni za norenje;-)

Sorodne novice