Šport
0 ogledov

Kiel, C. Real ali Montpelier?

Žurnal24 main
Rokometaši velenjskega Gorenja bodo v torek ob 12. uri na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobili tekmece v osmini finala evropske Lige prvakov. Kandidati so tri vrhunske ekipe.

Možni nasprotniki Gorenja so igralci francoskega Montpellierja, španskega Ciudad Reala in nemškega Kiela, ki so v prvem delu Lige prvakov v svojih skupinah osvojili prvo mesto.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 24. in 28. marcem, povratne pa med 31. marcem in 4. aprilom.
Med evropsko elito v letošnji sezoni ima največ predstavnikov Španija (4), sledita ji Nemčija (3) in Danska (2), po en klub v osmini finala pa ima sedem držav: Slovenija, Francija, Madžarska, Rusija, Poljska, Hrvaška in Romunija.

Šestnajst klubov je na osnovi uvrstitve v skupinskem delu tekmovanja razdeljenih v štiri bobne. V prvem so zmagovalci štirih skupin, v drugem drugouvrščeni, v tretjem moštva, ki so osvojila tretje mesto, v zadnjem – v katerem je tudi Gorenje – pa četrtouvrščeni iz posameznih skupin. Žrebanje bo potekalo tako, da se bodo pomerili klubi iz bobnov 1 in 4 ter iz bobnov 2 in 3.

Edina omejitev pri žrebanju je, da se ne morejo pomeriti moštva, ki so med seboj igrala že v prvem delu tekmovanja. To pomeni, da se Gorenje ne more pomeriti z zmagovalcem v skupini B – madžarskim Veszpremom, tako da so možni nasprotniki Velenjčanov najboljši v preostalih treh skupinah: Montpellier, Ciudad Real in Kiel. Klubi iz bobnov številka 1 in 2 imajo prednost povratne tekme na domačem igrišču, kar pomeni, da bo Gorenje prvo tekmo osmine finala igralo v domači Rdeči dvorani, povratno pa v gosteh.

* Boben 1: Montpellier (Francija), Veszprem (Madžarska), Ciudad Real (Španija) in Kiel (Nemčija);
* Boben 2: Čehovski Medvedi (Rusija), Rhein-Neckar Löwen, HSV Hamburg (oba Nemčija) in Barcelona (Španija);
* Boben 3: Valladolid, Reale Ademar (oba Španija), Vive Targi Kielce (Poljska) in Croatia osiguranje Zagreb (Hrvaška);
* Boben 4: Constanta (Romunija), Gorenje Velenje (Slovenija), København in Kolding (oba Danska).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.