Šport
16 ogledov

Ivanovićeva že končala nastope

Srbska lepotička Ana Ivanović je po porazu le pomahala svojim navijačem in s skl Žurnal24 main
Na OP Avstralije je presenetljivo izpadla lanska finalistka Ana Ivanović. Ob porazu Američana s koreninami v BiH Amerja Delica proti Srbu Novaku Djokoviću, so se znova spopadli navijači.
 

Preberite še ...

Nesramni navijači motijo teniške igralce

Na prvem letošnjem grand slamu v Avstraliji je presenetljivo izpadla lanska finalistka in peta nosilka Ana Ivanović iz Srbije. Enaindvajsetletno zmagovalko odprtega prvenstva Francije je premagala Rusinja Alisa Klejbanova . Po porazu lanske zmagovalke Wimbledona Venus Williams iz ZDA je tako izpadla še druga velika favoritinja uvodnega turnirja za veliki slam v sezoni. V nadaljevanje tekmovanja so se uvrstile prva nosilka Srbkinja Jelena Janković , ki je ugnala Japonko Ai Sugijamo , nekdanjo partnerko v dvojicah najboljše Slovenke Katarine Srebotnik . Uspešni pa sta bili tudi Rusinje Dinara Safina , tretja nosilka, Vera Zvonareva , sedma igralka turnirja, ter Nadja Petrova , deseta nosilka.

Jelena Dokic , ki zastopa Avstralijo in je šele na 187. mestu lestvice WTA, je dosegla novo zmago. Tekmovalka, ki je na turnir prišla s posebnim povabilom organizatorja, je ugnala Caroline Wozniacki , enajsto nosilko iz Danske. Dokiceva je morala zaradi najrazličnejših težav izpustiti zadnjih 15 od 16 velikih turnirjev za grand slam, pred velikimi osebnimi težavami, pa je bila kot najstnica že četrta igralka sveta. Njen ponoven vzpon na teniški prestol jo je naredil za eno največjih avstralskih športnih zvezdnic, čeprav je pred leti sprejela tudi srbsko državljanstvo, ki pa ga je ponovno zamenjala za avstralskega.

V nasprotju s svojimi pretepaškimi rojaki sta se Novak Djoković in Amer Delic po dvoboju prijateljsko objela. © Reuters

 

Zelo vroče pa je bilo na dvoboju med Američanom s koreninami v BiH Amerjom Delicom in Srbom Novakom Djokovićom . Športne strasti so namreč prestopile dovoljeno mejo in se spremenile v odkrit spopad, temelječ na še nezaceljenih ranah iz zadnjih vojn med prebivalci omenjenih dveh nekdanjih jugoslovanskih republik. Morala je posredovati avstralska policija, ki je priprla tri najbolj zagrete "teniške" navijače. Srbi in Bosanci so se v Melbournu spopadli zunaj teniškega igrišča ter se obmetavali s stoli in moči pomerili tudi s pestmi, ena ženska pa je bila poškodovana, ko je vanjo priletel stol. Hujše posledice je preprečilo hitro posredovanje avstralske policije, ki je razgnala okrog 30 udeležencev pretepa. Do narodnostnih napetosti ob prvenstvu je prihajalo že v prejšnjih letih.

 
 

Sploh me ne zanima, kdo je prvi začel spopad, niti kdo ga je zadnji končal. Edino, kar lahko z gotovostjo povem o vsem tem, je, da nima prav nič s športom.

Amer Delic

 
Medtem ko so se Srbi in Bosanci spopadli ob igrišču, pa sta Novak Djoković in Amer Delic dvoboj končala brez pretiranih strasti. Djoković je dejal, da sploh ni vedel, da je izbruhnil pretep in da igralca tenisa s svojo igro nikakor nista mogla izzvati pretepa. Ob tem je najboljši srbski igralec tenisa še enkrat poudaril, da izjemno spoštuje svojega tekmeca tako na igrišču kot zunaj njega. "Poznava se že nekaj časa in o njem lahko povem le to, da je res izvrsten mladenič," je dejal Nole na novinarski konferenci. Podobno o svojem nasprotniku razmišlja Delic, ki je zelo nesrečen zaradi incidenta, ki je zasenčil njun dvoboj. "Za kaj takega ni prostora na teniškem turnirju. Sploh me ne zanima, kdo je prvi začel spopad, niti kdo ga je zadnji končal. Edino, kar lahko z gotovostjo povem o vsem tem, je, da nima prav nič s športom," je dejal Delic.

Hrvat Marin Čilić , ki je 19. nosilec, je v treh nizih ugnal 11. nosilca Španca Davida Ferrerja . Osmopostavljeni Argentinec Juan Martin Del Potro je premagal Luksemburžana Gillesa Müllerja . Do vstopnice za nadaljevanje prvenstva sta prišla še sedmopostavljeni Američan Andy Roddick ter drugopostavljeni Švicar Roger Federer .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.