Šport
13 ogledov

"Hočem brata Kličko"

David Haye že "napihuje" svoje jezične mišice. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
David Haye bi se na Wembleyju poleti utegnil boriti z enim od bratov Kličko, je potrdil njegov trener Adam Booth in dodal, da so pogovori o tem že stekli.

Wembley, ki sprejme 90 tisoč gledalcev, bi v kombinaciji s prodajo TV-pravic, lahko prinesel 22 milijonov evrov.
"Hayev dvoboj z Vladimirjem ali Vitalijem Kličkom bi bil eden največjih v zgodovini težke kategorije," je dejal trener Adam Booth, David Haye pa je dodal:  "Želim si biti prvak v vseh verzijah in želim si dvoboja z bratoma Kličko. Ne zanima me, s katerim. Katerikoli je dosegljiv." Vladimir, mlajši od bratov, je lastnik naslovov v verzijah IBF in WBO, Vitalij pa je prvak v verziji WBC, na splošno pe velja za najboljšega težkokategornika na svetu.
 
Vseeno bo Haye, ki si je proti Valujevu poškodoval roko, še pred tem branil naslov v kategoriji WBA proti Američanu Johnu Ruizu. "Ruiz je moj izzivalec za WBA-naslov, in če se ne bom boril z njim, mi bodo naslov vzeli. Seveda mi ni pogodu, da bi se tako vdal, potem ko sem ga osvojil. Mislim, da ga lahko premagam," je dejal Haye.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.