Šport
18 ogledov

Devet golov v Chicagu

Hokejisti Detroita so se veselili zmage s 5:4. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ligi NHL je bilo odigranih osem srečanj. Najvišje je zmagala Carolina, gledalci v Chicagu pa so videli kar devet zadetkov.

Chicago je v obračunu z Detroitom zamudil priložnost, da po točkah ujame vodilno moštvo zahoda San Jose. Izgubil je s 4:5, to pa predvsem zaradi katastrofalne druge tretjine. Po prvi je vodil z 2:0, z istim izidom dobil tudi zadnjo, srednjo pa izgubil kar z 0:5. Chicago ni pomagala izvrstna predstava Andrewa Ladda, ki je dosegel tri gole.

Še boljši dosežek je na tekmi med Minnesoto in Calgaryjem, s 5:2 so jo dobili gosti, zabeležil eden od kanadskih olimpijskih junakov Jerome Iginla. Prav tako kot Ladd v Chicagu je dosegel tri gole, prispeval pa še asistenco. S tem je dokazal, da mu moštvo Minnesote ustreza, saj v karieri še nobenemu klubu ni zabil več golov. Od desetih "hat trickov" v karieri jih je tri dosegel proti Minnesoti, je pa res, da se med strelce ni vpisal na zadnjih desetih medsebojnih tekmah.

Liga NHL:

Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings    4:5
Pittsburgh Penguins : Boston Bruins       2:1
Nashville Predators : Vancouver Canucks   2:4
Minnesota Wild : Calgary Flames           2:5
Atlanta Thrashers : Carolina Hurricanes   0:4
New York Rangers : Buffalo Sabres         1:2**
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 3:1
Edmonton Oilers : New Jersey Devils       2:0

* po kazenskih strelih
** po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.