Šport
12 ogledov

Carolina po več kot mesecu

Hokejisti Caroline so se veselili prvič po 9. oktobru. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti onstran Atlantika so imeli v nedeljo na sporedu le tri tekme. Dva od treh odigranih dvobojev pa sta se končala šele po dodatnem delu z zmagama Caroline in Chicaga.

Carolina, zadnjeuvrščena ekipa lige NHL, je zmagala prvič po 9. oktobru. Pri kazenskih strelih sta se izkazala Jussi Jokinen in Michael Leighton, prvi z zadetkom, drugi pa z obrambo strela Marka Židlickyja. Leighton je že v rednem delu zbral 28 obramb, Ray Whitney, Jokinen in Joe Corvo pa so poskrbeli za zadetke v prvih 60 minutah.

Poraženi pa so bili vodilni v ligi, hokejisti San Joseja. Na gostovanju v Chicagu je bil izid po rednem delu izenačen 3:3, že po 41 sekundah podaljška pa je domačim dve točki zagotovil Brent Seabrook. Za Chicago je bila to že sedma zmaga zapored, San Jose pa je kljub porazu na 12. tekmi zapored osvojil vsaj točko. Pri poražencih je enega od zadetkov dosegel tudi Dany Heatley, ki se je s 14. golom v sezoni na lestvici strelcev na prvem mestu izenačil z Anžetom Kopitarjem in Aleksandrom Ovečkinom.

Liga NHL, tekme 15. 11.:

Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 5:4*
Atlanta Thrashers : Edmonton Oilers 3:2
Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 4:3**

* po kazenskih strelih
** po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.