Avto
6123 ogledov

NI dvoma, katera avtomobilska znamka je največja na svetu

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid Anže Petkovšek Toyota RAV4 Plug-in Hybrid
Toyota je po vsem lani prodala 10,5 milijona vozil, s čimer je prehitela nemški Volkswagen, ki je poročal o 8,9 milijona prodanih vozilih, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Toyota je na letni ravni prodajo povečala za 10,1 odstotka. Obenem ji je kljub pomanjkanju čipov in drugim težavam, povezanim s pandemijo covida-19 uspelo povečati proizvodnjo jeklenih konjičkov, so danes sporočili iz Toyote.

Avtosalon prodaja avtov Prodaja v oktobru Avto V oktobru rekordna pošiljka električnih vozil v Slovenijo

Družba Toyota Motor vključuje tudi podjetje, specializirano za male avtomobile znamke Daihatsu in proizvajalca gospodarskih vozil Hino Motors.

Nakup avtomobila preko interneta Avto Najbolj iskani avtomobili leta 2021 med Slovenci

Kot še navaja dpa, je nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen po drugi strani na račun pandemije zabeležil 4,5-odstotni padec prodaje vozil.

Spletni portal za prodajo rabljenih vozil Doberavto Napoved Avto Napoved: To se bo zgodilo v 2022 z rabljenimi

Toyota je naslov največjega svetovnega proizvajalca avtomobilov po petih letih znova prevzela leta 2020, ko je po vsem svetu prodala 9,5 milijona vozil in tako prehitela Volkswagen, ki je v enakem obdobju uspel prodati 9,3 milijona vozil. Nemški avtomobilski proizvajalec je pred tem pet let nosil naziv največjega svetovnega proizvajalca avtomobilov.

Komentarjev 1
  • vzev 15:53 29.januar 2022.

    Kakovost toyote res ni vprašljiva. Toda kaj ko ne znajo narediti lepega avta. Nasploh v notranjosti so obup. No je pa res, da je tudi VW z novimi modeli totalno zašel v napačno smer.