Šport
3 ogledov

Žvižej bo celjski igralec

miha_zvizej_main_bot Žurnal24 main
Kdo si v svojih vrstah ne bi želel rokometaša, ki blesti v napadu in obrambi, je izjemno bojevit, marljiv in povrhu še domačin? V mislih imamo Miho Žvižeja, ki je zelo blizu vrnitvi v Celje P. L.
 
 

Prvo leto sem bil posojen klasično, nato pa sem podpisal dogovor, da ko mi pogodba z Ljubljančani poteče, sem igralec Celja.

Miha Žvižej

 
Potem ko je postalo jasno, da je prva uradna celjska okrepitev pred novo sezono postal desnokrilni igralec Dejan Savič , smo začeli raziskovati dalje. Ni skrivnost, da si (za zdaj še) državni prvaki prihodnost zamišljajo z več domačimi igralci. Miha Žvižej , zdaj krožni napadalec Slovana , je kot nalašč za to. V zadnjih sezonah, potem ko mu je Boris Denič prvi ponudil priložnost v prvi ligi, je napredoval s koraki velikana. Postal je eden najboljših krožnih napadalcev v Sloveniji in si ni priboril le občasnega reprezentančnega statusa, ampak tudi redne klice Mira Požuna . Za izbrano vrsto je nastopil na 12 tekmah in dosegel 27 zadetkov. Gre za močnega in obenem hitrega igralca, čigar ena glavnih odlik je bojevitost. Izvrsten je v napadu in obrambi, ujame še tako težko žogo in zadane iz še tako nemogočega položaja. Več kot dovolj razlogov torej, da bi se mlad Celjan utegnil dobro vklopiti v Tiseljev načrt z ekipo "krvi, znoja in solz".

Miha Žvižej je torej zelo blizu vrnitvi v svoj matični klub. "Na Slovanu sem zdaj tretjo sezono. Prvo leto sem bil posojen klasično, nato pa sem podpisal dogovor, da ko mi pogodba z Ljubljančani poteče, sem igralec Celja. S Celjani smo že imeli določene pogovore, dobil sem občutek, da si me pivovarji želijo v ekipi, konkretnejšega pa ni bilo še nič. V prihodnje se moramo še usesti na sestanek in točno doreči stvari," je na to temo povedal Žvižej. Trenutno torej popolnoma konkretnega ni še nič, vendar preprosto ne verjamemo, da bi se pivovarji odrekli tako kakovostnemu igralcu.

Tone Tiselj verjame, da se bo Dejan Savič v Celju dobro uveljavil. © Gregor Katič

 
 
 

Zelo vesel sem, da se spet vračam v Celje, ki sem ga zapustil še v mladinskih vrstah. Prihajam nazaj v ta veliki klub in prepričan sem, da se bo krivulja v naslednji sezoni obrnila navzgor in da bom sam s svojimi igrami in odnosom veliko doprinesel k skupnemu rezultatu.

Dejan Savič

 
Prva okrepitev Celjanov pa je postal Dejan Savič, ki je doma iz Celja, v letošnji sezoni pa je nosil majico trboveljskega Rudarja . "S Celjani smo načeloma dogovorjeni, kmalu naj bi sledil podpis pogodbe. Ponosen sem, da bom znova oblekel dres celjske ekipe, ki sem jo zapustil kot kadet," je pred mesecem za zurnal24.si dejal Savič . To sredo je Savič s Celjem sklenil dveletno pogodbo. Dejan je zrasel v celjski rokometni šoli. Od sezone 2004/05 do 2007/08 je nastopal za Dol TKI Hrastnik , kjer je na 55 tekmah dosegel 270 zadetkov oziroma povprečno 4,9 zadetka na tekmo. V zadnji sezoni nastopa za Rudar, kjer je na 20 tekmah dosegel 89 zadetkov oziroma 4,5 na tekmo. Njegov največji uspeh je osvojitev bronaste medalje s slovensko mladinsko reprezentanco na prvenstvu v Rigi. Trener Tone Tiselj si je v klubu še posebej želel dobrega igralca desnega krila: "Na desnem krilu smo iskali igralca in verjamem, da smo s Savičem dobili pravega igralca. Je igralec, ki je zrasel v Celju in ki so ga pohvalili vsi njegovi bivši trenerji, tako njegov potencial kot odnos. Mislim, da bo v Celju pokazal ves svoj velik potencial, o katerem mi govorijo vsi njegovi dosedanji trenerji in ki ga v zadnjih sezonah ni mogel pokazati v drugih sredinah."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.