Šport
10 ogledov

Zorman podpisal za dve sezoni

Žurnal24 main
Kar so bile do zgodnjega popoldneva le govorice, je postalo uradno: Uroš Zorman se je vrnil v Celje P. L. "Zelo sem vesel, da se vračam domov in da se vračam v Celje," je dejal Uroš.
 

Preberite še ...

Celjani želijo Cehteta

RK Celje Pivovarna Laško in Uroš Zorman sta danes uradno sklenila dogovor o sodelovanju. Srednji zunanji igralec in organizator slovenske reprezentance ter trenutno še španskega Ciudad Reala je Celju obljubil dveletno zvestobo in bo ob še nekaterih novih igralcih gotovo velika okrepitev celjske ekipe.

V Ciudad Real je prestopil prav iz Celja, kjer je bil leta 2004 član ekipe, ki je osvojila naslov evropskega prvaka. To mu je uspelo tudi s španskim klubom, kjer je na klubskem nivoju osvojil vse mogoče lovorike. Uroš ima pogodbo s Ciudad Realom še za prihodnji dve sezoni, a ga bodo Španci zaradi enakih razmer, kot vladajo v slovenskem in evropskem rokometu, in podobnih ukrepov, kot jih je izvajalo v tej sezoni tudi Celje, iz kluba pustili brez odškodnine, tej pa se bo za predhodno prekinitev pogodbe odrekel tudi Zorman.

Uroš Zorman je srečen, da se vrača v celjski klub. © Rk Celje P. L.

 
Devetindvajsetletni Uroš Zorman v Ciudad Realu nastopa od leta 2006 dalje, prej pa je bil dve sezoni in pol član Celja. Prej je nastopal za Ademar Leon (ŠPA), Prule 67 ter Slovan . Uspehi, ki jih je v teh klubih in s slovensko reprezentanco dosegel, so naslednji: s Ciudad Realom je osvojil Ligo prvakov v sezoni 2007/08, evropski superpokal (Champions Trophy) 2006/07, špansko prvenstvo 2006/07, 2007/08, pokal španske lige Asobal 2006/07 in 2007/08, španski superpokal 2007/08 ter pokal Del Rey 2007/08, srebrno medaljo s slovensko reprezentanco na EP 2004, s Celjem je osvojil Ligo prvakov v sezoni 2003/04, evropski superpokal (Champions Trophy) 2004/05, slovensko prvenstvo 2003/04, 2004/05 in 2005/06, Pokal Slovenije 2003/04 in 2005/06, slovenski prvak in pokalni prvak je bil s tudi s Prulami 2001/02. Za Celje je do zdaj nastopil 69-krat, pri tem je dosegel 248 zadetkov, za reprezentanco pa v 126 nastopih 325 zadetkov.

 

Uroš Zorman osebno

Rojstni datum: 9. januar 1980
Kraj rojstva: Ljubljana
Višina/teža: 191 cm, 96 kg
Igralno mesto: srednji zunanji
Dosedanji klubi: Slovan, RD Prule 67, Ademar Leon, Celje P. L., Ciudad Real

Trener pivovarjev Tone Tiselj je vrnitev Uroša Zormana pokomentiral z naslednjimi besedami: "Uroš Zorman je vsekakor najboljši slovenski srednji zunanji igralec. Bil je zraven pri največjih uspehih slovenske reprezentance in Celja, tudi v Ciudad Realu pa ima zelo odgovorno vlogo. To smo še posebej lahko videli tako lani v finalu proti Kielu kot tudi v letošnjem polfinalu s Hamburgom, kjer je vsak, ki je te tekme gledal, lahko videl, kako pomembno vlogo igra Uroš. Je srednji zunanji igralec, ki pomeni veliko okrepitev za našo ekipo."

 
 

Trudil se bom izpolnjevati vse naloge in skupaj z ekipo prinesti navijačem nasmeh na obraze.

Uroš Zorman

 
"Zelo sem vesel, da se vračam domov in da se vračam v Celje, ki je seveda najuspešnejši klub v Sloveniji. Tu sem preživel izjemno lepi dve sezoni in pol, in čeprav je klub trenutno v manjši krizi, sem prepričan, da se bomo v prihodnje, seveda tudi z mojo pomočjo, veselili še veliko lepih trenutkov, ki si jih celjski klub zasluži," je veselje nad vrnitvijo v Celje izrazil Zorman, ki je nekaj besed namenil tudi pričakovanjem navijačev: "Z moje strani lahko obljubim, da bo tako, kot je bilo, ko sem že igral v Celju. Torej bomo v vsako tekmo vložili svoj maksimum, kajti le to prinaša rezultate. Trudil se bom izpolnjevati vse naloge in skupaj z ekipo prinesti navijačem nasmeh na obraze, kar pomeni, da bomo naredili vse, da bomo tudi rezultatsko uspešni. S takšnim pristopom sem prepričan, da bodo prišle tudi lovorike, ki jih bomo kot ekipa osvajali."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.