Šport
8 ogledov

Zmagati ob pomoči navijačev

ACH Volley Žurnal24 main
Odbojkarje moštva ACH Volley z Bleda v sredo ob 20. uri v dvorani Tivoli čaka nov nastop v Ligi prvakov. V Ljubljani se bodo pomerili s francoskimi državnimi prvaki Paris Volley.

Slovenske državne prvake, odbojkarje moštva ACH Volley z Bleda, v sredo ob 20. uri v dvorani Tivoli čaka nov nastop v Ligi prvakov. V Ljubljani se bodo pomerili s francoskimi državnimi prvaki Paris Volley. Gostje bodo v Slovenijo prispeli v torek opoldne in se v večernih urah prvič srečali z dvorano Hala Tivoli. V slovenskem taboru je vzdušje kljub nekaterim poškodbam v zadnjem času izjemno optimistično. Iz kluba pa so medtem sporočili, da bo namesto poškodovanega Matije Pleška kapetanski trak prevzel Davor Čebron.

Trener Blejcev Dragutin Baltič, ki je v skoraj štiritedenskem premoru odbojkarje ACH Volley vodil tudi proti različnim ruskim ekipam na pripravah v Novosibirsku, je zadovoljen s formo, ki se je od začetka sezone resnično strmo vzpenjala: "Borbenost, natančnost in koncentracija bo tisto, kar bo odločilo sredino tekmo. Nasprotniki so kakovostna ekipa, a smo tudi mi naredili velik napredek. Poškodbe se zdravijo in imamo dodatno okrepitev – Scotta Touzinskeyja, ki je z vsakim treningom boljši. Naš cilj je jasen – zmaga na igrišču – in verjamem, da bomo imeli tudi zmagovalne navijače na tribunah."


Francozi prihajajo. © AFP

 

Francozi , sicer sedemkratni državni prvaki, ki že imajo zmago v Ligi prvakov iz leta 2001, prihajajo v Ljubljano z bogato športno zgodovino. Štirje pokalni naslovi, dve zmagi v superpokalu ter tretje mesto v Ligi prvakov so le nekatere od lovorik. Klub, ki je bil leta 1998 ustanovljen z združitvijo dveh močnih francoskih klubov PUC Volley-Ball in PSG Racing Team , je v odbojkarskem svetu najbolj poznan po češkem sprejemalcu Jiriju Novaku , ki je Parizu zvest že 9 let.

Med nekdanjimi igralci Paris Volleyja je tudi odličen odbojkar ACH Volley Sebastijan Škorc , ki pravi: "Ekipa Pariza je res dobra in vredna vsakega spoštovanja, kot velja tudi za vse druge naše nasprotnike. Ampak moramo se zavedati, da nihče ni nepremagljiv, mi pa smo po dobrih pripravah v zadnjem času kljub nekaj smole s poškodbami odlično motivirani in pripravljeni na zaustavitev Francozov v Ligi prvakov."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.