Šport > Zimski športi
6 ogledov

Valenčič vendarle 22.

Manfred Pranger je uspel zadržati vodstvo iz prve vožnje. Žurnal24 main
Mednarodna smučarska zveza je po naknadni pritožbi slovenske reprezentance razveljavila diskvalifikacijo Mitje Valenčiča, ki je tako uvrščen na 22. mesto. Bernard Vajdič 19.
 

Wengen, slalom (M)

1. M. Pranger (AVT) 1:40:36
2. R. Herbst (AVT) +0,34
3. I. Kostelić (HRV) +0,39
19. B. Vajdič (SLO) +2,20
22. M. Valenčič (SLO) +4,63 

Slovenski alpski smučar Mitja Valenčič, ki se je skupaj z Bernardom Vajdičem uvrstil v finale tekme svetovnega pokala v slalomu v švicarskem Wengnu, je bil po koncu tekme diskvalificiran. Valenčič, ki je končal na predzadnjem mestu (22.), je po grobi napaki  tik pred ciljem za zmagovalcem Avstrijcem Manfredom Prangerjem zaostal več kot štiri sekunde, kar je bil prevelik zaostanek za zmagovalnim časom, zato je sledila diskvalifikacija. Toda po pritožbi vodstva slovenske reprezentance je Mednarodna smučarska zveza (FIS) razveljavila diskvalifikacijo Mitje Valenčiča, tako da je osvojil končno 22. mesto. Na tej tekmi sta nastopila še dva Slovenca: Bernard Vajdič je zasedel 19., Mitja Dragšič pa 34. mesto. Od treh Slovencev, ki so nastopili na današnjem slalomu, je tako točke osvojil le Bernard Vajdič na 19. mestu z zaostankom 2,20 sekunde za Prangerjem. Že v prvi vožnji je bil za finale prepočasen Mitja Dragšič, ki je bil 34.

Slalomsko tekmo v Wengnu je dobil Avstrijec Manfred Pranger, ki je vodil že po prvi vožnji. To je njegova tretja zmaga v karieri, saj je pred štirimi leti slavil na klasičnih preizkušnjah v Schladmingu in Kitzbühlu. Drugi je bil njegov rojak Reinfried Herbst, ki je Prangerju zmago odvzel v Adelbodnu, tretji pa Hrvat Ivica Kostelić. Med prvimi petimi so sicer končali kar štirje Avstrijci. Hirscher se je z desetega mesta po prvi vožnji prebil na četrto, mesto za njim se je uvrstil Benjamin Raich.

 Po prvem teku slaloma v Wengnu so si od zadovoljstva roke najbolj meli Avstrijci, saj so njihovi tekmovalci zasedali prva tri mesta. Prvi je v cilj privozil Manfred Pranger, ki je za to porabil 48 sekund in 10 stotink. Reinfried Herbst je za njim zaostal 34 stotink, tretji pa je ciljno črto prečkal Beni Raich, pol sekunde za vodilnim.  Bernard Vajdič je imel številko 20, Mitja Dragšič 21 in Mitja Valenčič 26. Najbolje se je odrezal Vajdič, ki je 17., Valenčiču je uspelo skočiti na 21. mesto, Dragšič pa je ostal zunaj trideseterice.

Po pritožbi vodstva slovenske reprezentance je Mednarodna smučarska zveza (FIS) razveljavila diskvalifikacijo Mitje Valenčiča na današnjem slalomu v švicarskem Wengnu, tako da je osvojil končno 22. mesto. Na tej tekmi sta nastopila še dva Slovenca: Bernard Vajdič je zasedel 19., Mitja Dragšič pa 34. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.