Šport > Zimski športi
9 ogledov

V Oberhof brez Teje

Teja Gregorin bo tekmo v Oberhofu izpustila zaradi bolezni. Žurnal24 main
Biatlonke in biatlonci bodo v sredo nadaljevali sezono svetovnega pokala v Oberhofu, kamor ne bo odpotovala Teja Gregorin, saj še vedno okreva po bolezni. Tudi brez Lili Drčar.
 
 

Gregorinova se bo zaenkrat pripravljala doma, da bo lahko normalno spet nastopila v Ruhpoldingu in kasneje še v Anterselvi.

Tomaš Kos

 
"Že pred začetkom sezone sem zbolela, zdaj pa se je očitno ponovilo, ker se nisem takrat povsem pozdravila. Med prazniki sem staknila še gastritis oziroma virozo in nisem mogla trenirati, zato bom žal morala izpustiti tekme v Oberhofu," je potarnala Gregorinova. Trener Tomaš Kos bo tako v Nemčijo peljal le Andrejo Mali , saj bo Lili Drčar nadaljevala sezono na tekmah pokala IBU v Altenbergu , konec meseca pa jo čaka mladinsko svetovno prvenstvo v Kanadi. "Razumljivo, da tudi tokrat naših deklet ne bo na startu štafet, ki v Oberhofu odpirajo drugo tretjino tekem svetovnega pokala. Gregorinova se bo zaenkrat pripravljala doma, da bo lahko normalno spet nastopila v Ruhpoldingu in kasneje še v Anterselvi. Potrebuje kakovostne tekme za primerno pripravo na februarsko svetovno prvenstvo. Glavno slovensko žensko orožje za sprint in skupinski start ostaja Andreja Mali, ki je letošnjo sezono začela veliko bolje kot lani. Dekleta imajo dobro osnovo, zato ni bojazni, da se po vrnitvi Gregorinove ne bi stvari obrnile na bolje," je pojasnil Kos.

Tudi Vasja Rupnik in kolegi so imeli težavice z boleznimi. © Boštjan Tacol

 
Bolezen pa je skrbi vnesla tudi v moški tabor, saj so imeli v prazničnih dneh nekaj težav z zdravjem Vasja Rupnik, Peter Dokl in Janez Marič . "Naši cilji kljub manjšim bolezenskim premorom nekaterih ostajajo visoki kot pred decembrskimi tekmami. Tekaško smo dobro pripravljeni, kar kaže analiza časov, ko so fantje imeli konkurenčen material. V štafeti, ki nas čaka v četrtek, bodo morali vsi samo bolje streljati kot na zadnji tekmi. Zaradi prehlada Mariča se bom šele po zadnjem treningu pred nastopom lahko odločil, koga bom zares postavil v postavo. Nekaj je odvisno tudi od strelske forme Rupnika in Mehleta. Če bo šlo vse po načrtu, bomo nastopil s klasično letošnjo ekipo. Več samozaupanja nam vlivajo tudi nove strukture na smučeh, ki so nam jih je v teh dneh pripravili v Italiji. Servisna ekipa se je močno angažirala, da bi bilo spodrsljajev s smučmi in z njihovo pripravo čim manj. Žal pa tudi teoretično nimamo več prav veliko možnosti za nastop na nedeljskem skupinskem startu," je povedal trener Uroš Velepec . Oberhof bo letos od srede do sobote gostil štafetni in sprinterski tekmi v večernih terminih in pod žarometi, skupinska starta pa bosta na sporedu v nedeljo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.