Šport > Zimski športi
7 ogledov

Padajo kot hruške

Nadia Fanchini je imela srečo v nesreči. Žurnal24 main
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Val d'Iseru se padci vrstijo kot po tekočem traku. Zadnja, ki je pri veliki hitrosti padla in pristala v zaščitni ograji, je bila Nadia Fanchini.
 

Preberite še:

Cuche osvojil prvi naslov prvaka

Italijanska smučarka Nadia Fanchini se po prvih podatkih na drugem treningu smuka ni huje poškodovala, odnesla pa naj bi jo le z nekaj odrgninami. Huje je s švedsko smučarko Jessico Lindell-Vikarby , ki je pred dnevi zmagala na superveleslalomu v Cortini. Ta si je pri padcu na prvem treningu smuka poškodovala koleno, tako da je sezona zanjo že končana.

Jessica Lindell-Vikarby ne bo imela lepih spominov na Val d'Iser. © EPA

 
Zato so se prireditelji SP in direktor tekmovanj Atle Skaardal po sestanku z vodji ekip odločili za spremenjeno žensko smukaško progo. Prestavili so vratca, kjer so imele tekmovalke na treningu največ težav, ter nekoliko ublažili dva skoka. Poleg Lindell-Vikarbyjeve, ki si je potrgala križne vezi desnega kolena, se je prvi trening slabo končal tudi za nemško zvezdnico Mario Riesch . Vseeno je imela več sreče kot njena skandinavska tekmica; iz nemškega tabora so sporočili, da se je pri padcu sicer pošteno potolkla in si nategnila vezi v kolenu ter dobila udarec v hrbtenico, vendar je rentgenski pregled pokazal, da nima nobenega zloma ali hujše poškodbe. Riescheva tako ne bo izpustila petkove superkombinacije. Najboljša alpska smučarka sezone, novopečena svetovna prvakinja v superkombinaciji Američanka Lindsey Vonn , je bila danes v Val d'Iseru najhitrejša na drugem smukaškem treningu. Vonnova, ki je prvo zlato medaljo na svetovnih prvenstvih osvojila prav v torek in želi v Val d'Iseru požeti lovorike v vseh disciplinah, je današnji trening odpeljala z 38 stotinkami sekunde prednosti pred Francozinjo Marie Marchand-Arvier , superveleslalomsko podprvakinjo. Tretji čas pa je imela bronasta Avstrijka Andrea Fischbacher (+0,52). Od slovenskih predstavnic je bila najhitrejša Mateja Robnik z 21. časom (+2,35), nekoliko počasnejša z 22. časom (+2,54) je bila Tina Maze , Maruša Ferk pa je drugi trening končala kot 24. z zaostankom 2,62 sekunde.

Pred sobotnim smukom so se na prvem treningu pomerili tudi moški. Na progi Bellevarde je bil najhitrejši Avstrijec Christoph Gruber. Najboljši slovenski smukač Andrej Jerman je imel 22. čas, Rok Perko 32., Aleš Gorza pa je bil zaradi napake diskvalificiran.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.