Šport > Zimski športi
4 ogledov

Novi sneg prekril slovenske upe

Smučarjem danes v Kvitfjellu ne bo treba na progo. Žurnal24 main
Moškega superveleslaloma za svetovni pokal, ki bi moral biti na sporedu v nedeljo dopoldne v Kvitfjellu, ne bo. Vzrok za to so prevelike količine novozapadlega snega.
 

Preberite še ...

Najboljši ob koncu

Superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v norveškem Kvitfjellu , ki bi moral biti na sporedu ob 11. uri, so odpovedali. Varnostno tveganje bi bilo preveliko, saj jo je organizatorjem zagodlo vreme. Nov sneg in veter sta tako preprečila izvedbo zadnje tekme pred finalom svetovnega pokala v švedskem Aareju . Pred sredinim začetkom finala se je vnel hud boj za veliki in mali kristalni globus. Vodilna smučarja sezone Avstrijec Benjamin Raich in Hrvat Ivica Kostelić sta izenačena v skupnem seštevku. Le osem točk za njima pa zaostaja Norvežan Aksel Lund Svindal .

Prirediteljem jo je zagodlo vreme. © Reuters

 
Karte na vrhu se lahko tako zelo premešajo, saj so pred alpinci še štiri finalne preizkušnje - smuk, superveleslalom, veleslalom in slalom. V boj za veliki kristalni globus tako lahko posežeta tudi Francoz Jean-Baptiste Grange , ki za vodilnim avstrijsko-hrvaškim dvojcem zaostaja za 60 točk, in Švicar Didier Cuche s 74 točkami zaostanka. Tudi zmagovalec malega kristalnega globusa v superveleslalomu bo znan šele na Švedskem. Avstrijec Hermann Maie r ima sicer trenutno rdečo majico vodilnega, a premalo za zmago. Norvežan Svindal ima le 19 točk manj, Švicar Didier Defago pa 21.

Odpoved superveleslalomske tekme pa je pokvarilo načrte slovenskega tabora. Finale v superveleslalomu si je tako na podlagi izkupička sezone priboril le en Slovenec Andrej Jerman , ki je v skupnem superveleslalomskem seštevku 18. Alešu Gorzi , ki je 27., pa ni bilo dano, da bi se pomeril v superveleslalomskem finalu. Zmanjkalo mu je pičlih šest točk. Jerman si je že pred tem kot edini Slovenec priboril vstopnico tudi za smukaški finale, kjer bo startal v prvi jakostni skupini, saj je v skupnem smukaškem seštevku 13. V moški konkurenci imata vstopnico za švedski finale le še dva Slovenca Bernard Vajdič in Mitja Valenčič v slalomu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.