Šport > Zimski športi
0 ogledov

Jodlanje v Libercu

Jernej_Damjan_AFP - main Žurnal24 main
V na SP v Libercu je bila na sporedu ekipna tekma v smučarskih skokih. Svetovni prvaki so postali Avstrijci pred Norvežani in Japonci. Slovenski orli so bili sedmi.
 

Liberec, SP, skoki

1. Avstrija 1034,3 točke
2. Norveška 1000,8
3. Japonska 981,2
7. Slovenija 914,6

Avstrijski smučarski skakalci so na nordijskem svetovnem prvenstvu pričakovano osvojili še četrti zaporedni naslov svetovnih prvakov na veliki napravi. Srebro so osvojili Norvežani, presenečenje pa so z ubranitvijo brona s SP 2007 v Saporu pripravili neuničljivi Japonci. V finale so se prebili tudi Slovenci in tekmo končali na sedmem mestu. Za Slovence so skakali Mitja Mežnar, Jernej Damjan, ki je danes ob Robertu Kranjcu prikazal odlične skoke, ter Robert Hrgota. Potem ko se je sprva po ne najbolj posrečenem nastopu Hrgote v tretji menjavi že zdelo, da bodo Slovenci v Libercu na ekipni tekmi ostali brez finala, so napake delali tudi tekmeci. A finalno vstopnico je slovenski ekipi prav v zadnji menjavi zagotovil Kranjec, ki je s skokom, dolgim 123 m dobil troboj za finale s svetovnim podprvakom Nemcem Martinom Schmittom (112,5) in sedmim s posamične tekme, Rusom Dmitrijem Vasilijevom (117,5).

 
 

Za kaj več bi potrebovali štiri takšne skakalce, ne le dveh.

Matjaž Zupan

 
Tudi v finalu sta Damjan, ki je imel v uvodni seriji v svoji skupini celo drugo daljavo, in Kranjec dobro nastopila, svoj delež sta k ekipni uvrstitvi dodala tudi debitanta na SP, Mežnar in Hrgota. " Z današnjim sedmim mestom smo lahko zadovoljni, se je pa videlo, koliko na tako težkih tekmah pomenijo izkušnje, saj sta danes oba mlada tekmovalca nekoliko podlegla pritisku. Zato pa sta zelo dobro odskakala Damjan in Kranjec, a za kaj več bi potrebovali štiri takšne skakalce, ne le dveh," je nastop svojih varovancev ocenil glavni trener slovenske izbrane vrste, Matjaž Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.