Šport > Zimski športi
990 ogledov

Neverjetno razkritje glede turneje štirih skakalnic

Timi Zajc Profimedia
Organizatorji prestižne novoletne turneje v smučarskih skokih si upravičeno manejo roke.

Iz Nemčije poročajo o rekordnem zanimanju za ogled uvodne tekme prihajajoče novoletne turneje v Oberstdorfu. Prestižna turneja štirih skakalnic je že vrsto let eden izmed vrhuncev sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, letošnja pa bo, sodeč po prvih indicih, obiskana bolj kot katerakoli druga doslej.

Čeprav nas do uvodne preizkušnje 73. novoletne turneje v Oberstrofu, ki bo na sporedu 29. decembra 2024, loči več kot tri mesece, so vstopnice za ogled tekme že razgrabljene, so sporočili organizatorji tekmovanja.

Prireditelji že napovedujejo razprodan stadion za tekmo v Oberstdorfu, za katero so v manj kot treh tednih prodali vseh 25.500 razpoložljivih vstopnic. Vse zainteresirane navijače zdaj pozivajo k čim hitrejšemu nakupu vstopnic za kvalifikacije, saj je zanimanje na tem nemškem prizorišču večje kot kjerkoli drugje na svetu.

Oberstdorf | Avtor: Profimedia Profimedia

"Preplavili so nas. Poletna velika nagrada je še vedno v teku, medtem pa so vstopnice za prvo tekmo novoletne turneje že pošle. To je neverjetno," je komeniral predsednik tamkajšnjega skakalnega kluba Georg Geiger, ki navijače poziva, naj ne odlašajo z nakupom vstopnic za ogled obrobnega programa.

Podobnemu trendu kot v Oberstdorfu, kjer naj bi letos gostili do 10.000 obiskovalcev več kot enakem obdobju lani, opažajo tudi na drugih treh prizoriščih novoletne turneje, Garmisch-Partenkirchnu, Innbrucku in Bischofshofnu. Po napovedih strokovnjakov naj bi številko gledalcev na omenjenih štirih lokacijah preseglo število 100.000.

Iz Ga-Paja poročajo o povečanem zanimaju za ogled tekme na prvi dan novega leta, njihovi avstrijski kolegi iz Innsbrucka pa se nadejajo, da bo gledalce privabil tudi ugoden sobotni termin.

"Letos bo naša tekma na soboto, kar bo zagotovo privabilo več gledalcev kot sredi tedna," pravi vodja organizacijskega odbora Maximilian Obergruber.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.