Šport > Zimski športi
0 ogledov

Ivica kralj Alte Badie

Ivico Kostelića malce skrbi tekma v Kranjski Gori. Žurnal24 main
Zmagovalec slalomske tekme v Alti Badii je postal Ivica Kostelić, ki je tako napovedal izjemno tekmo na Sljemenu. Drugi je bil Jean-Baptiste Grange, tretji pa Benjamin Raich.
 

Alta Badia, slalom (M)

1. I. Kostelić (HRV) 1,39,83
2. J.-B. Grange (FRA) +0,20
3. B. Raich (AVT) +0,80
14. M. Dragšič (SLO) +2,26
22. M. Valenčič (SLO) +3,01

Zmagovalec slaloma v Alti Badii je postal Ivica Kostelić, ki je vodil že po prvem delu, v cilj pa je prismučal s prednostjo dveh desetink pred Jeanom-Baptistom Grangeem, tretji pa je bil Benjamin Raich. Hrvat je po sijajni zmagi dejal: "Nič ni lepšega kot videti svoje ime nad vsemi ostalimi na semaforju. Nad prvo vožnjo sem kar malo presenečen, saj nisem tvegal veliko. Kasneje se je izkazalo, da je bila prva vožnja polovica zmage." Naš najboljši je bil Mitja Dragšič s 14. mestom, njegov soimenjak Valenčič pa je bil 22. Dragšiču je po prvi vožnji kazalo zelo dobro, saj je bil sedmi. Nato pa je v drugo naredil napako na najbolj neprimernem ravninskem delu in v cilj pripeljal kot osmi.

Po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v Alti Badii je najbolje kazalo našemu južnemu sosedu Ivici Kosteliću, ki je v cilj prismučal po 49 sekundah in 26 stotinkah. Francoz Jean-Baptiste Grange je za njim zaostajal za 53 stotink, tretji pa je bil Benjamin Raich, ki je zaostajal za 57 stotink. Najboljši Slovenec je bil Mitja Dragšič, ki je na sedmem mestu zaostajal za sekundo in 29 stotink. Bernard Vajdič je kljub ugodni startni osmici odstopil. Mitja Valenčič je s startno številko 39 prismučal na 27. mesto, Matic Skube je s startno številko 68 prišel na 38. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.