Šport
1 ogledov

Žemlja obstal pred vrati

sport_zemlja_ljubljana_rovan Žurnal24 main
Slovenskemu teniškemu igralcu Gregi Žemlji ni uspelo prebroditi tretjega kola kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Od njega je bil z 2:1 boljši Izraelec Dudi Sela.
 

Melbourne (ATP), kvalifikacije

D. Sela (IZR, 3) : G. Žemlja (SLO) 6:0, 2:6, 8:6

Kot zadnjo stopničko pred glavnim turnirjem bi moral slovenski teniški igralec Grega Žemlja preskočiti še tretjega nosilca kvalifikacij, 23-letnega Izraelca Dudija Selo, ki je že dvakrat sodeloval na tem avstralskem turnirju in zaseda 106. mesto na lestvici ATP. Sela je dobil prvi niz s 6:0, vendar mu je Žemlja s 6:2 vrnil v drugem. V odločilnih izmenjavanjih žogice tretjega niza, ki so trajala kar 72 minut, pa je Izraelec slavil z 8:6 in se tako uvrstil na glavni turnir. Eden odločilnih dejavnikov v dokaj izenačeni statistiki tekmecev je bil boljši drugi servis Sele. Žemlja je sicer v drugem kolu kvalifikacij opravil z Avstralcem Johnom Millmanom, od ostalih Slovencev pa so pred njim izpadli že vsi: Maša Zec-Peškirič, Blaž Kavčič, Luka Gregorc in Andreja Klepač.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.