Šport
0 ogledov

Zavec: "Udari kot tank"

Dejan Zavec pravi, da se na treningih v ringu kar iskri. (Foto: Nani Matjašič) Žurnal24 main
Dejan Zavec, ki bo 9. aprila v Tivoliju branil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF proti Rodolfu Martinezu, ima novega sparing partnerja, nemškega orjaka Alexandra Siposa.


Glavni trener Dejana Zavca Dirk Dzemski je skrbno preučil Rodolfa Martineza, ki bo nasprotnik našega borca v zmajevem gnezdu. Temu primerni so tudi sparing partnerji. Tako je Zavec moral v ring s kar 185 visokim in 85 kg težkim nemškim boksarjem Alexandrom Siposom.

"Ko te to udari, te kar prestavi! Kot tank. No, saj ni tako hudo," je takoj pripomnil Zavec in nadaljeval o svojem novem "kolegu" v nemškem ringu: "Kar dobro mi gre, sem zelo zadovoljen. Proti tako močnemu in težkemu nasprotniku moraš uporabiti vso moč. V ringu kar letijo iskre. Kot da gre zares. Zato verjamem, da bom dobro pripravljen za borbo v Ljubljani. Komaj že čakam. Izjemno se veselim tega dvoboja v glavnem mestu na sončni strani Alp." 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dejan je tudi v Nemčiji izjemno popularen, saj je bil skupaj z največjimi nemškimi športnimi zvezdami povabljen na veliko zabavo v Berlinu. "Prišel, videl, pozdravil in šel. Zdaj ni časa za zabavo. Čeprav bi se mi po vseh teh treningih še kako prilegel kak velik kos počitka. No, malce pa sem le zadihal, ravno toliko, da smo se pozdravili. Precej športnikov mi je zaželelo veliko sreče v Ljubljani. Pa smo spet pri dvoboju," je končal Dejan in z gesto nakazal, da ne bo šale.

Enakega mnenja je tudi njegov menedžer Ulf Steinforth, ki v slovenski prestolnici pričakuje veliko borbo: "Argentinec ima vražji stil. Ne bo lahko. Pričakujem pravo moško in trdo borbo. Malenkosti bodo odločale. Te pa mislim, da so na Dejanovi strani. Zdaj si je nabral toliko izkušenj, da je sposoben premagati vsakogar. Ta zmaga pa pomeni velik preskok v njegovi karieri. Mislim, da bo Ljubljana in vsa  Slovenija, pa tudi Nemčija, lahko uživala v enkratnem boksarskem spektaklu."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.