Šport
5 ogledov

Vnuk manj verjame in predvsem upa

Tomaž Vnuk meni, da bodo Kazahstanci drsali manj. Žurnal24 main
Če kdo, je za komentiranje tekem risov pristojen Tomaž Vnuk, dolgoletni kapetan slovenske hokejske reprezentance. "Naši pa so s pametno igro v obrambi zasluženo zmagali," meni Vnuk.
 

Preberite še ...

Groznik: Japonci so kot ose

Za mnenje po tekmi smo se tokrat obrnili v zeleno-beli tabor. Žurnalov sogovornik je bil izkušeni hokejski lisjak in donedavni kapetan risov Tomaž Vnuk. "Tekma se je razpletla po pričakovanjih. Japonci so ogromno drsali, naši pa so s pametno igro v obrambi zasluženo zmagali," je za uvod povedal v številnih bojih prekaljeni Olimpijin hokejist.

Vnuk meni, da so morali naši reprezentanti še vedno prevečkrat na klop za kaznovane: "Še vedno je bilo nekaj preveč izključitev. Ampak zaradi veliko japonskega drsanja smo morali igrati agresivno, kar je bilo tudi vzrok za izključitve. Mislim, da bodo Kazahstanci drsali manj, a so bolj rutinirana ekipa. Mislim, da ne bo toliko priložnosti za zadetek v igri z igralcem več. Treba bo storiti čim manj prekrškov in igrati disciplinirano v obrambi. Hočevar se je do zdaj izkazal za zelo zanesljivega čuvaja mreže. Tudi na tej tekmi bo veliko odvisno od njega."

 
 

Ne glede na vse, kar se je dogajalo v zvezi z reprezentanco, so reprezentanti tisti, ki so dali na vsaki tekmi vse od sebe.

Tomaž Vnuk

 
Vnuk torej verjame v zmago ... "Predvsem upam. Možno je. Fantje so pokazali, da znajo igrati dober hokej. Ne glede na vse, kar se je dogajalo v zvezi z reprezentanco, so reprezentanti tisti, ki so dali na vsaki tekmi vse od sebe, da bi se na koncu veselili." Koliko se ekipi pozna odsotnost Anžeta Kopitarja, Iva Jana in drugih? "Govorimo o igralcih, kakršne bi pogrešala vsaka ekipa. Jasno, da se njihova odsotnost kar precej pozna . Z njimi bi bilo zagotovo lažje, saj so zares kakovostni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.