Šport
29 ogledov

V Ljubljani slovo od Vnuka

Tomaž Vnuk bo na srečanju proti Beljaku vrgel prvi plošček. Žurnal24 main
V petek se bo nadaljevala hokejska liga Ebel. Tilia Olimpija bo gostil Beljak, Acroni Jesenice pa Medveščak. V Ljubljani se bodo poslovili od Tomaža Vnuka.

Po prvi zmagi v gosteh o uspehu proti vodilnim Beljačanom razmišlja tudi trener zmajev Dany Gelinas: "Vemo, da lahko zmagamo. Ekipa mora le pokazati svoje zmožnosti in igrati disciplinirano. Navijači pričakujejo dobro tekmo." VSV se sicer ne znajde v Ljubljani, saj že skoraj dve leti ni zmagal v tivolski dvorani. "Tu je vedno težko, v zadnjih treh kolih pa nismo igrali dobro," je kar nekoliko previden trener Beljaka Johan Strömwall. Na tekmi bo prvi plošček vrgel kapetan Tomaž Vnuk, ki je pred dnevi sklenil bogato kariero. Srečanje se bo začelo ob 19.15, v klubu pa naprošajo, da gledalci v dvorano pridejo že 15 minut pred začetkom srečanja, saj se bo takrat začela krajša slovesnost ob slovesu legendarne 24.

Računajo na točke
Pri železarjih želijo nadgraditi igro z zadnjih dveh tekem, ko so se dokaj enakovredno kosali s Celovčani in Beljačani. Medveščak je tekmec, ki je pravšnji za vknjižitev dveh točk. "Prepričan sem, da je napočil čas za zmago. Verjamem, da nam bo s pomočjo navijačev tudi uspelo. Do dveh točk vodijo borbenost, drsanje, čim manj prekrškov in nepotrebnih napak," razmišlja Marjan Manfreda. "Zmaga proti Medveščaku je nujna, o tem ni nobenega dvoma, treba jo je doseči," pa pravi Aleš Remar. Z medvedi se bo na Jesenice vrnil tudi Robert Kristan, ki je dolga leta branil barve železarjev. Bržkone mu bodo domači navijači pripravili "topel" sprejem.

Liga Ebel, 11. kolo:

Linz : Dunaj 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Matthiasson (7, 43), Szücs (47), Shearer (59); Nageler (14), Rotter (26)

Petek, ob 19.15:
Acroni Jesenice – Medveščak
Tilia Olimpija – VSV
Salzburg – KAC
Gradec – Alba Volan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.