Šport
2 ogledov

SZS ne bo pomagala z denarjem

Tina Maze bo stroške za svojo kariero morala pokrivati sama. Žurnal24 main
Tina Maze bo denar za prihodnjo sezono morala prispevati iz svojega žepa, Smučarska zveza Slovenije pa ji bo pomagala s trenerji in tehničnim osebjem. Na svoje želi tudi Ilka Štuhec.
 
 

Tina Maze ima visoke tekmovalne cilje, zato smo ji želeli v SZS čim bolj pomagati. Žal pa nismo mogli mimo denarnih omejitev.

Matjaž Šarabon

 
Tina Maze , najboljša slovenska alpska smučarka, in vodstvo alpskega dela Smučarske zveze Slovenije so se po dolgotrajnih pogovorih vendarle dogovorili za sodelovanje. SZS za ekipo Tine Maze ne bo prispevala denarja, pomagala ji bo le s trenerji in drugim tehničnim osebjem.

Maze: Sodelovanje uspešno pri hitrih disciplinah
"Moji cilji so zelo visoki. Želim nadaljevati v slogu prejšnje sezone in uspešno začeti ter tudi končati olimpijsko sezono. SZS žal ne more prispevati denarja za naše priprave za olimpijsko zimo, zato bom morala celotno sezono pokriti sama. Sodelovala pa bom z reprezentančnimi trenerji, kar je bilo lani zelo uspešno pri hitrih disciplinah. Upam, da bo poslej sodelovanje potekalo podobno tudi na drugih področjih. Z Bergantom smo skušali skleniti dogovor, da bi bil v naši ekipi, o sodelovanju z njim pa je sedaj, ko se je odločil za reprezentanco, še prehitro govoriti,"
je povedala Mazejeva, ki je sprva od zveze pričakovala tudi velika finančna sredstva. "Žal mi tega zaradi finančnega stanja niso mogli omogočiti," je dodala Mazejeva, ki se bo bolj natančno o načinu dela z reprezentančnimi trenerji dogovorila v naslednjih tednih.

Tudi Ilka Štuhec želi na svoje. © Dejan Mijović

 
 

Dragšič bo nadaljeval

Mitja Dragšič se je odločil, da bo nadaljeval svojo športno pot, čeprav je imel ob koncu pretekle sezone v mislih celo konec kariere: "Po tekmi v Kranjski Gori sem bil prepričan, da me ne bo več v tem športu. Po pogovoru in prepričevanju mojih bližnjih pa sem se odločil za nadaljevanje. V olimpijski sezoni bom skušal pokazati, da znam konstantno dobro tekmovati."

Šarabon: SZS ni mogla uresničiti Tininih pričakovanj
Matjaž Šarabon
, direktor alpskih disciplin SZS , je dejal, da bo proračun v naslednji olimpijski sezoni za 14 odstotkov nižji, kot je bil v pretekli. Telekom Slovenije namreč ne bo več sponzor, po Šarabonovih besedah pa z manjšimi sponzorji tega primanjkljaja zveza ne bo mogla v celoti zapolniti. "Tina Maze ima visoke tekmovalne cilje, zato smo ji želeli v SZS čim bolj pomagati. Žal pa nismo mogli mimo denarnih omejitev. Ekipa Tine Maze je imela na začetku zelo visoka pričakovanja, ki jih SZS ni mogla uresničiti. Uspelo nam je skleniti dogovor, ki bo Mazejevi omogočal dobre priprave v okviru naših zmožnosti. Namesto denarnega vložka bo SZS pomagala ekipi Mazejeve s sodelovanjem naših trenerjev in drugega tehničnega osebja. Dogovor je po mojem mnenju dober," je pojasnil Šarabon na novinarski konferenci v ljubljanskem salonu Toyote, pokrovitelja slovenskih reprezentanc.

Tudi Štuhčeva želi na samostojno pot
Obetavna Ilka Štuhec , katere rehabilitacija po poškodbi se počasi izteka, je ob koncu sezone prav tako želela osnovati samostojno ekipo. "Še vedno vztraja pri tej odločitvi, vendar trenutno ne izpolnjuje starostne omejitve, ki po naših pravilih to omogoča (25 let starosti). Prav tako pa ocenjujem, da bo težko zbrala potrebna sredstva," je ocenil Šarabon. O proračunu alpskega dela SZS ni navajal konkretnih številk, dejal pa je: "Finančno je prejšnja sezona potekala dobro, saj je alpski del posloval krepko v pozitivnih številkah, tako da smo pokrili kar nekaj starih 'grehov'. Osnova za delo v naslednji olimpijski sezoni je dobra."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.