Šport
0 ogledov

Stanovniku ukradli navigacijo

1/19
Žurnal24 main
Začel se je reli Dakar. Pred tem se je novoletno jutro za člane ekipe Sugawara, moštvo Mirana Stanovnika, začelo nesrečno. Tatovi so jim pokradli vso navigacijsko opremo.

Favoriti
Marc Coma in Cyril Despres veljata za največja favorita za letošnjo zmago. Oba sta doslej na Dakarju slavila dvakrat. Med avtomobilisti bo Volkswagen z ogromno ekipo in petimi dirkalniki naskakoval novo zmago. Poleg absolutnih favoritov Carlosa Sainza in Giniela De Villiersa bo za volanom race touarega tokrat tudi svetovni prvak vzdržljivostnih relijev Nasser Al Attyah.

Po poročanju Mirana Stanovnika so tatovi ob treh zjutraj vlomili v spremljevalni avtomobil ekipe Sugawara Team, katere član je tudi sam. ''Receptor v hotelu, ki je bil ponoči dežuren, ni imel niti najmanjše možnosti, da bi lahko kaj ukrenil. Tatovi so v bliskoviti akciji razbili šipo spremljevalnega avtomobila toyota in z armature iztrgali vso nameščeno satelitsko navigacijo. V petnajstih sekundah so izginili v noč,'' so bile prve besede jeznega Stanovnika.

Edini slovenski predstavnik, ki nastopa na reliju, se ob povsem filmski akciji tatov ni zbudil. ''Vse se je zgodilo ob tretji uri zjutraj pred očmi receptorja. Mehanik Thorsten Kaiser je bil vse do sedme ure na policiji, kjer so naredili zapisnik. K sreči tatovi niso imeli časa, da bi ukradli še kaj drugega,'' je zaključil Stanovnik. Sam sem zjutraj malo po sedmi uri prišel na recepcijo in srečal Thorstna. ''Koliko časa ste pa praznovali, sem ga vprašal, ker je bil videti zelo utrujen. Dejal je, da je bil od tretje ure dalje na policiji. Takoj sem pomislil na najhujše, a me je Thorsten nato 'potolažil' z novico o kraji,'' je že nekoliko bolj mirno razlagal Stanovnik.

Vzdržljivostni reli Dakar, ki letos drugič zapored poteka po Južni Ameriki, namesto v Afriki, se je pozno zvečer po argentinskem času začel s simboličnim startom v Buenos Airesu. Karavana 151 motociklistov, med njimi je tudi Slovenec Miran Stanovnik, 25 tekmovalcev s štirikolesniki, 134 avtomobilskih posadk in 52 tovornjaških posadk se je podala do mesta Colon. Poglejte v dodani galeriji. Pravi, tekmovalni začetek relija bo v soboto, ko se bodo dirkači podali na etapo do Cordobe, na kateri bodo morali prevoziti tudi prvo hitrostno preizkušnjo. Skupno bodo morali po Argentini in Čilu prevoziti 15 etap v skupni dolžini več kot 9.000 kilometrov, cilj bo 16. januarja v argentinski prestolnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.