Šport
14 ogledov

Stanovniku razmesarilo prstanec

Stanovnik je začel bolj previdno, zdaj pa pridobiva iz etape v etapo. (Foto: Mai Žurnal24 main
Miran Stanovnik ne bo nastopil na četrti etapi letošnjega relija Dakar. Zaradi resne poškodbe leve roke oziroma odprtega zloma prstanca je odstopil z relija in je že na poti v domovino.

''V prvi polovici hitrostne preizkušnje je bilo polno dreves in grmovja. Pri hitrosti trideset kilometrov na uro sem na enem izmed ovinkov zapel v vejo, ki je štrlela na traso. V trenutku sem imel polno rokavico krvi. Razmesarilo mi je prstanec na levi roki, kjer sem utrpel odprt zlom prstanca,'' so bile prve besede Stanovnika, ki je očitno do zadnjega upal, da bo lahko nadaljeval reli. Stanovnik je sicer z veliko trpljenja uspel končati etapo na 20. mestu.

Osemdeset kilometrov sem imel vrtoglavico in kurjo kožo. Še sam ne vem, kako sem se uspel privleči do cilja. V globokem pesku sem trpel kot še nikoli v življenju. Enostavno sem imel smolo, saj bi popolnoma isto pripeljal na tisti del, če bi še enkrat vozil današnjo etapo.
Miran Stanovnik

''Osemdeset kilometrov sem imel vrtoglavico in kurjo kožo. Še sam ne vem, kako sem se uspel privleči do cilja. V globokem pesku sem trpel kot še nikoli v življenju. Enostavno sem imel smolo, saj bi popolnoma isto pripeljal na tisti del, če bi še enkrat vozil današnjo etapo. V cilju so mi takoj naredili manjšo operacijo in mi zašili prst. Zdravniki mi ne dovolijo, da nadaljujem v takšnem stanju,''
je dejal Stanovnik, ki je že na poti v Buenos Aires.

''Trenutno čakam letalo za La Riojo od koder grem nato v Buenos Aires. Tam grem takoj za Ljubljano, kjer mi bodo opravili operacijo,''
je povsem omotičen zaključil Stanovnik. Očitno je, da je bila zanj tokrat številka 13. nesrečna. Vsekakor je v tem trenutku sam najbolj razočaran saj dobro vemo, da bi storil vse, da bi lahko nadaljeval z dirko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.