Šport
0 ogledov

Stanovnik za začetek 21.

Žurnal24 main
Slovenski motociklist Miran Stanovnik (KTM) je prvo etapo relija Dakar, ki drugič zapored poteka po Južni Ameriki namesto v Afriki, končal na 21. mestu.

Na 251 kilometrov dolgi hitrostni preizkušnji med Colonom in Cordobo je Miran Stanovnik za zmagovalcem etape, Francozom Davidom Costeaujem (Sherco), zaostal 10:06 minute.

Med motociklisti je drugo mesto s tremi sekundami zaostanka zasedel Francoz Cyril Despres (KTM), tretji pa je bil Španec Marc Coma (KTM, +0:12). Tekmovalci bodo na letošnjem reliju po Argentini in Čilu prevozili 15 etap v skupni dolžini več kot 9000 kilometrov, cilj bo 16. januarja v Buenos Airesu.

"Etapa je bila v prvem delu bolj tekoča in zelo hitra, a vseeno moč večjih motorjev ni prišla do izraza. V drugem delu, kjer sem izgubil največ časa, je bila pa slednja bolj zavita ter na nekaterih mestih nekoliko nevarna. Bilo je kar nekaj možnosti, da zletiš s trase v drevo, kamenje ali travo. Naredil sem nekaj majhnih napak, a bistveno bo, da čim prej ulovim tekmovalni ritem, saj bodo etape vseskozi bolj zahtevne,"
je za Sportal povedal Stanovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.