Šport
5 ogledov

Slovo, grenko kot pelin

David Špiler v prihodnji sezoni ne bo več nosil majice Celja. Žurnal24 main
David Špiler in Dragan Gajič tudi uradno odhajata iz Celja po koncu sezone. Gajič zapušča svoj matični klub, v katerem je preživel osem sezon. Velike grenkobe ni mogel in hotel skriti.
 

Preberite še ...

Zorman bi postal pivovar

Dogovor je bil sklenjen sporazumno, pri čemer vse strani dopuščajo možnosti po vnovičnem sodelovanju kdaj v prihodnosti. Kljub temu, da so se govorice o odhodu Davida Špilerja in Dragana Gajiča pojavile že pred dnevi, RK Celje Pivovarna Laško pred dokončno sklenjenim dogovorom ni želel objavljati oziroma potrditi te informacije. Medtem, ko je bil dogovor s prvim sklenjen sredi prejšnjega tedna, je bil dogovor z Gajičem sklenjen včeraj.

 
 

Kot kaže, nisem zadovoljil ambicij kluba in tudi sam se zadnje čase v klubu nisem počutil dobro.

Dragan Gajič

 
Kot so v RK Celje Pivovarna Laško objavili že pred časom, so zaradi zmanjšanja proračuna primorani spremeniti pogodbene obveznosti vseh zaposlenih v klubu. Z vsemi potekajo individualni razgovori in usklajevanja. David Špiler ter Dragan Gajič na nove pogoje nista pristala, obenem pa sta oba izrazila željo po odhodu v tujino, kjer bosta najverjetneje nadaljevala kariero. Klub je tako z obema dosegel medsebojni dogovor, po katerem bosta omenjena, ki sta imela sicer sklenjeno pogodbo do konca sezone 2010/11, ob koncu tekoče tekmovalne sezone prosta igralca in si bosta lahko poiskala novega delodajalca. Celjski klub obema želi veliko sreče v nadaljevanju kariere in izjemno ceni njun prispevek k uspehom moštva. Obenem pa poziva navijače, da tako njiju kot klub spodbujajo kot do zdaj.

Dragan Gajič zapušča matični klub, za katerega je zaigral že pri rosnih 16 letih. © Saša Despot

 
 
 

Po osmih sezonah, ki sem  jih odigral tukaj, si nisem predstavljal, da bi lahko tako hitro zapustil domači klub.

Dragan Gajič

 
Po (pričakovani) novici iz celjskega tabora smo poklicali Dragana Gajiča, ki nam je z grenkobo v glasu dejal: "Dejstvo je, da mi je žal, da odhajam iz Celja. Po osmih sezonah, ki sem  jih odigral tukaj, si nisem predstavljal, da bi lahko tako hitro zapustil domači klub. Nismo našli skupnega jezika za nadaljevanje in mislim, da je za obe strani bolje, da se razidemo. Kot kaže, nisem zadovoljil ambicij kluba in tudi sam se zadnje čase v klubu nisem počutil dobro. O razlogih, zakaj, rajši ne bi govoril." Vam je klub neposredno povedal, da ga niste zadovoljili? "Ne, to so moji sklepi, glede na to, da nismo našli skupnega jezika." Celjski klub je zmanjšal proračun za trideset odstotkov. Je bilo zmanjšanje vaše pogodbe sorazmerno temu? "Tudi o tej temi za zdaj še ne bi rad govoril. Morda čez čas ..." Imate na muhi že kakšnega morebitnega novega delodajalca? "Za zdaj nečesa zelo konkretnega še ni. Ne skrivam pa, da bi za začetek rad odšel na Dansko ali v Nemčijo. Tudi Francije ne izključujem. Še najmanj mi diši Španija, a bom tudi tja odšel, če ne bo druge možnosti."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.