Šport
3 ogledov

Slovenke kljub porazu obstale

Andreja Klepač je bila s soigralkami proti Belorusiji nemočna. Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je v drugem dvoboju na turnirju prve evroafriške skupine pokala Fed v Talinu izgubila proti Belorusiji z 0:3, a si kljub temu zagotovila obstanek.
 

Obstanek kljub porazu

Kljub porazu si je slovenska ženska teniška reprezentanca že pred zadnjim dnevom predtekmovanja zagotovila obstanek. Sloveniji je pomagala Danska, ki je z 2:1 premagala Avstrijo, tako da je slednja z dvema porazoma že obsojena na  boj za obstanek.

Slovenke, ki v estonski prestolnici nastopajo brez najboljše igralke Katarine Srebotnik , so pričakovano priznale poraz kakovostnejšim Belorusinjam. Maša Zec-Peškirič , 130. z lestvice WTA , je v uvodnem dvoboju posameznic izgubila proti precej višjerangirani tekmici Olgi Govorcovi (50.) s 4:6 in 1:6, Andreja Klepač , ki na lestvici WTA zaseda 122. mesto, pa je klonila proti Viktoriji Azarenka (16.) s 3:6 in 2:6. Prav tako se je v belorusko korist pričakovano nagnil tudi dvoboj dvojic, kjer sta Klepačeva in Zec-Peškiričeva na koncu izgubili s 3:6, 3:6 proti Tatjani Pouček in Jekaterini Džehalevič .

Azarenkova je bila premočna za naše teniške igralke. © EPA

 
"Dekleti sta med posameznicami igrali zelo dobro. Maša je mogoče celo odigrala najboljši tenis na betonski podlagi, v prvem nizu je tudi vodila s 4:2, a nato je njena tekmica povišala ritem in z izjemno igro dobila osem iger zapored. Res pa je, da je bilo ves čas tesno, tako kot tudi v Andrejinem dvoboju. Za kaj več nam je tokrat manjkalo izkušenj, pa tudi malce več samozavesti ne bi škodilo," je dejal kapetan Iztok Božič . "Kljub porazu predstavi naših tekmovalk predvsem med posameznicami nista bili slabi. Bilo je veliko priložnosti tudi za 'break', ampak na koncu je odločila kakovostna razlika. Ta je nesporno na strani tekmic, tako da niti nismo pričakovali, da bi lahko izvlekli kakšen ugoden izid iz tega dvoboja. Zdaj predvsem navijamo za Dansko, saj nam njihova zmaga v popoldanskem dvoboju z Avstrijo že zagotovi obstanek v prvi evroafriški skupini, kar je bil tudi glavni cilj po odpovedi Srebotnikove," je dejal pomočnik kapetana Andrej Jeras . Slovenke, verjetno brez Andreje Klepač, ki se odpravlja na turnir WTA, se bodo v petek pomerile z Dansko , dvoboj, v katerem slovenske igralke prav tako nimajo veliko možnosti za uspeh, pa se bo začel predvidoma ob 16. uri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.