Šport
13 ogledov

Slasten okus zmage

Plameni iz Calgaryja so se veselili zmage nad Anaheimom. Žurnal24 main
V ligi NHL je pesti v znak zmage znova stisnil Anže Kopitar, ki je s Kingsi na gostovanju opravil s Columbusom s 3:0. Slovenski reprezentant je k temu prispeval dve podaji.
 

Liga NHL

Columbus : LA Kings 0:3
New Jersey : Boston 0:2
NY Rangers : Washington 4:5*
Philadelphia : Ottawa 6:4
Toronto : Dallas 2:8
Pittsburgh : Tampa Bay 0:2
Florida : Nashville 3:0
Detroit : St. Louis 4:1
Minnesota : Carolina 3:2
Calgary : Anaheim 4:3
Colorado : Phoenix 5:4*
San Jose : Vancouver 5:0
*po podaljških

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL, ki imajo edini prost večer v rednem delu lige za božič, so dan pred odmorom odigrali kar 12 tekem. San Jose je s 5:0 ugnal Vancouver in dosegel že 27. zmago, Los Angeles pa se je tudi s pomočjo dveh podaj slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja veselil zmage s 3:0 v Columbusu. Los Angeles je še vedno na turneji gostovanj, končno pa so Anže Kopitar in soigralci spet uspeli zmagati. Za zmagovalce so zadeli Patrick O'Sullivan, Raitis Ivanans in Peter Harold, slednja prvič v letošnji sezoni. Kopitar je asistiral pri drugem in tretjem golu, posebej pomemben pa je bil seveda tretji dobri dve minuti pred koncem, ko je Harold razčistil vse dvome o zmagovalcu. Jonathan Quick je prvič v dresu Los Angelesa dosegel tako imenovani shutout, zbral pa je 24 obramb.

San Jose še naprej ostaja najboljša ekipa rednega dela prvenstva. Tokrat se je v tem kalifornijskem mestu vse zgodilo že v prvih 21 minutah, ko so gostitelji postavili tudi nov klubski rekord, saj doslej še nikoli niso tako hitro vodili s takšnim izidom, ki pa je bil hkrati tudi končni. Tekma je bila praktično odločena v 21. minuti, ko sta Joe Thornton in Tomas Plichal v razmaku 19 sekund vodstvo 3:0 spremenila v končnih 5:0. Izkazal se je tudi domači vratar Jevgenij Nabokov s 33 obrambami in še enkrat več pomagal k temu, da domača dvorana v sezoni 2008/9 ostaja zakleta za gostujoča moštva. Vancouver je moral po porazu prepustiti prvo mesto na lestvici severozahodne skupine Calgaryju, ki je s 4:3 ugnal Anaheim. Na tej tekmi je odločitev padla v zadnji četrtini, ko so gostje povedli z 2:1, nato pa so Brett Sutter, Marc Giordano in Mike Cammalleri dosegli tri gole zapored in odločili zmagovalca. Na zahodu se je zmage veselil tudi Detroit, ki vodi v centralni skupini. Najučinkovitejši pri zmagi s 4:1 nad St. Louisom je bil Pavek Dacjuk z dvema goloma in podajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.