Šport
5 ogledov

Polono čaka Kirilenkova

V drugem kolu OP Francije se bo Hercogova pomerila z domačinko Aravane Rezai. Žurnal24 main
Potem ko je slovenska teniška igralka Polona Hercog v posamičnem dvoboju izgubila z Rusinjo Klejbanovo, je imela več sreče pri dvojicah. Z Romunko Olarujevo sta se uvrstili v polfinale.
 

Preberite še ...

Hercogova znova presenetila

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je dobro prebolela četrtfinalni poraz v posamični konkurenci z Rusinjo Aliso Klejbanovo, saj se je v maroškem Fezu skupaj z Romunko Ioano Raluco Olaru uvrstila v polfinale dvojic. Slovensko-romunska naveza je ugnala italijansko-estonsko kombinacijo Roberta Vinchi/Maret Ani s 6:2 in 6:2. V polfinalu ju čakata prvi nosilki – Rusinja Marija Kirilenko in Romunka Sorana Cirstea. Hercogova bo zaradi uspeha med dvojicami najverjetneje morala odpovedati turnir ITF v Zagrebu, saj so organizatorji upoštevali staro lestvico WTA. Po njej bi naša igralka morala nastopati v kvalifikacijah, kar pa po uvrstitvi v polfinale dvojic v Maroku ne bo mogoče časovno uskladiti. Hercogova se bo tako iz Afrike verjetno vrnila v domovino, kjer se bo še bolje pripravila na nadaljevanje sezone.

Kot smo omenili, se Polona ni uvrstila v polfinale turnirja WTA med posameznicami v Fezu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev. Hercogova, ki se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij, ni bila kos drugi nosilki in 22. igralki s svetovne jakostne lestvice Rusinji Alisi Klejbanovi, ki je bila od 18-letne Slovenke boljša s 6:3 in 6:4. Polona je navdušila predvsem z raznovrstno igro, ki je rusko igralko velikokrat pahnila na rob obupa in je le nemočno pogledovala na tribuno proti svojemu trenerju. Rusinja na drugi strani je svoj adut videla predvsem v moči, saj je Polono premagala predvsem po zaslugi fizične premoči, ki je bila odločno na njeni strani.

Fez, WTA (220 tisoč USD), četrtfinale:

Dvojice:
Polona Hercog (SLO)/Ioana Raluco Olaru (ROM)
: Roberta Vinchi (ITA)/Maret Ani (EST) 6:2 in 6:2

Posamezno:
Alisa Klejbanova (RUS)
: Polona Hercog (SLO) 6:3, 6:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.