Šport
4 ogledov

Polona boljša od Maše

pri_hercog2_bam_240708 Žurnal24 main
V finalu turnirja ITF v Zagrebu sta se pomerili Slovenki Polona Hercog in Maša Zec Peškirič. Uspešnejša je bila prva. Rusinja Dinara Safina je brez težav slavila turnirju WTA v Rimu.

Mariborčanka Polona Hercog je zmagovalka teniškega turnirja mednarodne zveze ITF v Zagrebu z nagradnim skladom 50.000 dolarjev. V finalu je premagala štiri leta starejšo kolegico iz reprezentance Mašo Zec Peškirič s 7:5 in 6:2. Za Hercogovo, ki je na lestvici WTA uvrščena 80 mest za Peškiričevo, je to šesta zmaga na turnirjih ITF.
 
Ruska teniška igralka Dinara Safina je brez večjih težav slavila zmago na dva milijona vrednem turnirju v Rimu, kar je njena prva zmaga odkar se je povzpela na prvo mesto svetovne jakostne lestvice in nasploh prva turnirska zmaga v letošnjem letu. V finalu je bila s 6:3 in 6:2 boljša od rojakinje Svetlane Kuznjecove. Safina je bila v finalnem dvoboju prepričljiva in je brez večjih težav opravila s sedmo nosilko. Tekmici je oddala vsega pet iger in se ji na najboljši način oddolžila za poraz v minulem tednu, ko sta se Safina in Kuznjecova prav tako pomerili v finalu turnirja v Stuttgartu. Pred tem je Safina letos na zadnji stopnički klonila še dvakrat, današnja zmaga pa ji bo le utrdila mesto na vrhu najboljših igralk na svetu.

Zagreb, ITF, finale:
P. Hercog (SLO) : M. Zec Peškirič (SLO,4) 7:5, 6.2

Rim, WTA, finale:
D. Safina (RUS/1) : S. Kuznjecova (RUS/7) 6:3, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.