Šport
7 ogledov

Pivo za zmago in rojstni dan

Flajs se je v Tivoliju s soigralci veselil največjega uspega ACH. (Foto: Dejan M
1/17
Žurnal24 main
Kapetan Blejcev Andrej Flajs je tako kot drugi po sladki zmagi nad Tirolom žarel od zadovoljstva. V intervjuju si preberite, kaj je bilo ključno za zmago ACH in kako bodo s soigralci proslavili njegov rojstni dan.

Lahko znova podoživite tekmo, ki vam je prinesla ta izjemni uspeh?
Odlično smo začeli, letos prvič v Tivoliju. Vemo, da smo na vseh prejšnjih tekmah izgubili prvi niz. Tokrat je bilo zelo pomembno, da smo ga dobili. V drugem nizu je koncentracija malo padla. Tudi Avstrijci so igrali precej bolje. Izjemno pomembno je bilo, da smo ohranili hladne glave. Tudi ko so nam nasprotniki ušli za nekaj točk, nismo začeli delati napak, ampak igrali točko za točko. Zlati niz je loterija in tokrat smo bili uspešnejši mi.

Udeleženci zaključnega turnirja Lige prvakov v Lodžu so poleg Blejcev domači Skra Belchatow, moskovski Dinamo in italijanski Trentino Volley, s katerim se bo ACH pomeril v polfinalu. To bo 10. aprila, finale pa dan kasneje.

Ste kdaj razmišljali, da se vam ne bo izšlo?
Ne, vedeli smo, da če odigramo zbrano pri sprejemu, v napadu, če bomo nasprotnike oddaljili od mreže in se bolj držali navodil trenerja, potem se lahko veselimo. Uspelo nam je šele v zlatem nizu, mogoče pa je zmaga zato še slajša.

Kaj je prevesilo tehtnico na vašo stran?
Zagotovo preobrat v zlatem nizu, potem ko smo zaostajali s 7:9, nato pa na servis Matevža Kamnika osvojili nekaj pomembnih točk in nasprotnike zaustavili v bloku. Potem so tudi Avstrijci postali bolj živčni, naredili nekaj napak in na koncu je to zadostovalo.

Kako boste proslavili ta uspeh?
Ne vem, če bo čas za kakšno proslavo, ker je teden za nas zelo naporen. Že v petek nas čaka polfinale zaključnega turnirja v Interligi proti Mladosti. Škoda bi bilo dobro formo zapraviti s pretiranim praznovanjem. Zakaj ne bi izkoristili te evforije. Z Mladostjo smo imeli letos že precej težav. Gotovo pa si bomo privoščili kakšno pivo, če ne drugega zaradi tega, ker imam v petek rojstni dan, in seveda, ker nam je uspelo to, kar prej ni nobenemu slovenskemu klubu.

Nekje okrog novega leta je ACH zašel v krizo, nato pa se dvignil z izvrstnimi igrami proti Macerati in Tirolu.
Ko igraš na tako visoki ravni, kot so Liga prvakov ali pomembnejše tekme v Interligi, je težko zadrževati dobro formo vso sezono. Imamo rekordno število tekem, sreča je bila, da nas ni pestilo veliko poškodb.

Kaj lahko pričakujemo na zaključnem turnirju Lige prvakov v Lodžu?
V polfinalu nas čaka najmočnejša ekipa v Evropi, italijanski Trentino Volley. Kaj drugega kot naše indijanske igre ne gre pričakovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.