Šport
1 ogledov

Pech ni imel smole

Darko Peljhan iz moštva Mitsubishi Lancer EVO IX si je privozil tretje mesto. Žurnal24 main
Čeh Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) je zmagovalec letošnjega relija Saturnus. Drugi je bil njegov rojak Pavel Valoušek (Mitsubishi Lancer EVO IX). Tretji je bil Darko Peljhan.

Saturnus je letos doživel že 32. izvedbo, v ospredju pa sta bila oba dneva izkušena češka dirkača. Lanski zmagovalec Vaclav Pech je na koncu za dobro minuto ugnal rojaka, ki je bil na slovenskih cestah prvič. Še minuto več je zaostal najboljši slovenski predstavnik Darko Peljhan, ki pa je tako zanesljivo osvojil prvo mesto v slovenskem prvenstvu. V slovenskem DP je drugo mesto osvojil Rok Turk (Peugeot 206 R3), tretje pa Sašo Vusič (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki sta bila v skupni razvrstitvi na šestem in sedmem mestu.

 

Preberite še ...

Peljhan lovi Čeha

"Bila sva hitra in nisva imela nobenih težav z avtom. Reli mi je zelo všeč, tudi konkurenca je bila dobra, Pavel je zelo dober voznik. Dobro sva se morala boriti in vesel sem zmage," je po osvojenem prvem mestu dejal Pech, Valoušek pa ga je dopolnil: "Rad bi se zahvalil organizatorjem, ki so pripravili težak reli z veliko zahtevnimi HP. To je bil moj prvi nastop tukaj in prvi dan sem se še nekoliko učil, kako voziti po takšnem asfaltu, danes pa sem imel težave s prebito gumo."  Peljhan je bil na Saturnusu v DP razred zase. Brez težav in brez večjih napak je vozil v svojem ritmu ter na kocu prehitel Turka za več kot pet minut. "Nisem imel nobenih težav. Vse je bilo OK, prava dirka. Reli Saturnus je vedno zahtevna preizkušnja. Čeha sta bila danes premočna, ni se ju dalo ujeti, sta le preveč 'navožena'. A bil sem blizu, na kakšni HP tudi hitrejši, kar pomeni, da še nisem za staro šaro. Gremo naprej, treba bo zmagati še na kakšni dirki," je strnil vtise najhitrejši domači predstavnik Peljhan. Vusič je za Turkom zaostal 28 sekund. Četrti v DP je bil Uroš Petrič, peti pa Jani Trček.

 
 

Čeha sta bila danes premočna, ni se ju dalo ujeti, sta le preveč 'navožena'.

Darko Peljhan

 
Slednji, zmagovalec uvodne dirke za DP na avstrijskem Koroškem, je bil veliki osmoljenec zadnjega dne relija. Večino Saturnusa je vozil na drugem mestu v DP za Peljhanom, dve HP pred koncem pa je zaradi okvare zadnjega diferenciala izgubil šest minut. Za nameček je menjalnik njegovega mitsubishija obtičal v tretji prestavi in Trček je imel veliko težav, da je sploh pripeljal do cilja. "Pomembno je, da sem osvojil točke, saj bi se za naju lahko končalo precej slabo. Zdaj sem se že vrnil v tekmovalni ritem in se lahko kosam z ostalimi," je dejal Trček, ki se je za volan dirkalnika vrnil po večletni prekinitvi, na Saturnusu pa letos osvojil deveto mesto v skupnem seštevku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.