Šport
8 ogledov

Padle so Avstrijke

klepac123_main_action Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je v prvem dvoboju na turnirju prve evroafriške skupine pokala Fed v Talinu v Estoniji premagala Avstrijo z 2:1. Zmagi Zec Peškiričeve in Klepačeve.
 

Talin, pokal Fed

Slovenija : Avstrija 2:1

Prvorangirani igralki Slovenije sta z odliko opravili nalogi. Najprej je Maša Zec Peškirič (130. na lestvici WTA) premagala 268. igralko sveta Melanie Klaffner s 6:0 in 6:2, v drugem dvoboju pa je Andreja Klepač (121.) v treh nizih s 7:5, 1:6 in 6:3 ugnala Patricio Mayr, 96. igralko z lestvice WTA. Dvoboj dvojic, ki ni več odločal o končnem zmagovalcu, bil pa je pomemben zaradi morebitnega kroga ob koncu tekmovanja, je dobila Avstrija. Nikola Hofmanova in Sandra Klemenschits sta bili boljši od Andreje Klepač in Maše Zec Peškirič s 3:6, 6:2 in 6:3. Slovenska dekleta so izkoristila verjetno edino možnost, ki so jo imela za dosego zmage, po kateri bodo verjetno tudi v prihodnji sezoni nastopila v prvi evroafriški skupini.

 
 

Pohvaliti moram obe naši igralki, saj sta odlično odigrali igri posameznic. Žal se nam v dvojicah ni izšlo, tako da obstanek stoodstotno še ni zagotovljen.

Andrej Jeras

 
Preostali dve reprezentanci v skupini, Belorusija in Danska, imata namreč premočni igralski zasedbi, da bi lahko oslabljena slovenska vrsta brez Katarine Srebotnik iztržila ugoden rezultat. Pa še ta zmaga ima nekaj predznakov sreče, saj za Avstrijo nista nastopili najboljši igralki Tamira Paszek (78.) in Yvonne Meusburger (106.), ki sta bili prijavljeni za tekmovanje, vendar sta v zadnjem trenutku udečežbo odpovedali. "Pohvaliti moram obe naši igralki, saj sta odlično odigrali igri posameznic. Žal se nam v dvojicah ni izšlo, tako da obstanek stoodstotno še ni zagotovljen. Lahko pride do kroga ekip s po eno zmago, vendar osebno mislim, da smo danes naredili velik korak k obstanku v prvi evroafriški skupini pokala Fed," je povedal pomočnik kapetana Andrej Jeras. Slovenija bo v četrtek ob 10. uri igrala proti Belorusiji, ki je uvoden dvoboj proti Danski dobila po igri dvojic z 2:1.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.