Šport > Nogomet
29 ogledov

Vzhod mu očita revanšizem

Danilo Kacijan (na fotografiji), Stanko Glažar in Branko Gros so zelo nezadovolj Žurnal24 main
Predsedniki treh medobčinskih nogometnih zvez, Murske Sobote, Ptuja in Lendave, so javnosti poslali pismo, v katerem so izrazili ogorčenje nad Ivanom Simičem, predsednikom NZS.
 

Preberite še ...

Intervju: Ivan Simič (20. 2.)

Z delom novega predsednika NZS Ivana Simiča je zelo nezadovoljen vzhodni del nogometne Slovenije. Natančneje, medobčinske nogometne zveze Ptuj , Murska Sobota in Lendava . Predstavniki omenjenih nogometnih organizacij so medijem poslali obširno pismo, v katerem so obrazložili, zakaj so zapustili drugo sejo izvršnega odbora, ki je bila v torek, 21. aprila 2009.

"Ko smo v petek, 17. 4. 2009, prejeli kot gradivo za sejo IO NZS (štiri dni pred sejo – kako to obravnavati na svojih izvršnih odborih MNZ?) 'usklajeni' predlog statuta, smo lahko le ugotovili, da niso upoštevane že usklajene zadeve iz usklajevanja z dne 15. 4. 2009. Kljub vsem našim prizadevanjem, da zadeve poskušamo uskladiti pred IO NZS s tem, da zadevo umaknemo iz te seje IO NZS, ter omenjeno problematiko obravnavamo, ko bodo neusklajene zadeve usklajene, je predsednik vztrajal pri odločanju, zato smo sejo zapustili. Da je bilo naše prepričevanje smiselno, pove dejstvo, da je IO NZS po našem odhodu statut vseeno umaknil z dnevnega reda," so zapisal v sporočilu.

Na delo Ivana Simiča z vzhodnega dela države letijo številne ostre puščice. © Anže Petkovšek

 
 
 

Od predsednika najboljše organizirane panožne zveze bi pričakovali več širine in povezovalnosti, ne pa "revanšizma" zaradi drugačnih pogledov in nepodpore na volitvah.

Predsedniki MNZ Lendava, Murska Sobota, Ptuj

 
Predstavnike zgoraj omenjenih MNZ-jev je zmotilo tudi, da so pri Simiču naleteli na gluha ušesa, ko so se pogovarjali o zaposlitvah. Menili so, da bi morali o tej temi dokončno odločati po sprejetju programa dela in finančnega plana za leto 2009. Kamen spotike pa je bila tudi razdelitev članov komisij NZS po MNZ-jih, saj je bilo od 115 članov komisij kar 49 članov iz MNZ Ljubljana. Trije predsedniki MNZ-jev Simiču očitajo samovoljo in v zaključku pisma dodajajo: "Od predsednika najboljše organizirane panožne zveze bi pričakovali več širine in povezovalnosti, ne pa 'revanšizma' zaradi drugačnih pogledov in nepodpore na volitvah. V kolikor ne bo tega dovolj hitro spoznal in še naprej delil slovenski nogomet na dva tabora, se bomo v bližnji prihodnosti samo še spominjali lepih tekmovalnih in organizacijskih uspehov Nogometne zveze Slovenije." Kaj bo glavni vpleteni odgovoril nezadovoljnežem, boste na zurnal24.si izvedeli popoldne, saj je za 14. uro napovedana tiskovna konferenca NZS.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.