Šport > Nogomet
0 ogledov

V zadnjem finalu Werder in Šahtar

Claudio Pizzaro je dosegel drugi zadetek za Werder. Žurnal24 main
Ukrajinski derbi v pokalu Uefa je pripadel nogometašem Šahtarja, ki so z 2:1 ugnali Dinamo iz Kijeva. Werder je v gosteh s 3:2 ugnal Hamburg in izničil poraz s prve tekme.

V finalu pokala Uefa se bosta pomerila Šahtar in Werder. Odhajajoči evropski pokal, ki ga bo v naslednji sezoni nadomestila Europa League, bo zadnjega zmagovalca dobil na istanbulskem stadionu Şükrü Saracoğlu 20. maja. V ukrajinskem obračunu je Šahtar doma z 2:1 ugnal kijevski Dinamo in se po remiju na prvem srečanju uvrstil v finale. Veliki junak velikega derbija je bil Brazilec Ilsinho, ki je odločilni zadetek dosegel minuto pred koncem srečanja. Poprej sta zadela Luiz Adriano za domače in Ismael Bangoura za goste. Šahtar se je prvič v zgodovini uvrstil v kakšno evropsko finale in bo prvi ukrajinski klub, ki se bo potegoval za evropsko lovoriko.

V Hamburgu pa je presenetil Werder, ki je poraz s prvem tekme spremenil v napredovanje. Domači so sicer povedli zadetkom Ivice Olića, a je še v prvem delu izenačil Brazilec Diego. Drugi polčas je bil povsem v znamenju gostov. Najprej je zadel Claudio Pizarro, tretji gol pa je dodal Frank Baumann. Pred koncem je poraz z drugim golom ublažil Olić. Werder se bo moral v finalu znajti brez prvega zvezdnika Diega, ki bo manjkal zaradi rumenih kartonov.

Šahtar : Dinamo Kijev 2:1 (1:1)
Jadson (17), Ilsinho (89); Bongura (47)

HSV : Werder 2:3 (1:0)
Olić (13, 87); Diego (29), Pizzaro (66), Baumann (83)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.