Šport > Nogomet
3 ogledov

Spodrsnilo obema tekmecema Bayerna

Mladen Petrić in Jonathan Pitroipa, ki je Schalkeju ukradel sanje o naskoku na v
1/29
Žurnal24 main
Tako Schake kot tudi Bayer v 27. kolu nemškega prvenstva nista uspela izkoristiti spodrsljaja Bayerna v Frankfurtu. Leverkusen je izgubil, Schalke pa remiziral s HSV. Kar pet golov zadnje Herthe.

Zadnjeuvrščena Hertha iz Berlina si je kar s 5:1 privoščila Wolfsburg.

Jonathan Pitroipa
je Schalkeju preprečil skok na vrh Bundeslige, potem ko je za remi s HSV zadel v 77. minuti. Za domače Hamburžane je sicer Ruud van Nistelrooy v 40. minuti dosegel svoj tretji zadetek po prihodu iz Reala. Izenačenje je bilo delo Kevina Kuranyija v 62. minuti. Upanje na tri točke je Schalkeju prinesel Ivan Rakitić z 11-metrovke, zatrl pa ga je omenjeni Pitroipa.

Dedić (desno) je v Bremnu dosegel svoj četrti bundesligaški zadetek v karieri. (Foto: EPA)

Slovenski reprezentančni napadalec Zlatko Dedić je na svoj "črni seznam" vpisal novo žrtev, toda tudi četrti gol v njegovi nemški epizodi pri Bochumu ni bil dovolj za zmago pri Werderju (2:3). Gostje so kar malce senzacionalno povedli že v 14. minuti, ko je zabil slovaški golgeter Stanislav Šestak in rezultat je obstal vse do odmora. Ko je v nadaljevanju izenačil Claudio Pizarro je kazalo, da se stvari vračajo na svoje, toda Dedić je imel drugačne načrte. Hladnokrvno je zaključil protinapad Bochuma in po Borussii Mönchengladbach, Bayerju Leverkusnu in Hoffenheimu zabil še četrti nemški ekipi. Toda kaj, ko je Marco Marin že čez nekaj minut izenačil, Dedić je odšel iz igre, Thorsten Frings pa je z zadetkom v 81. minuti odločil tekmo.

Kozlički spet zelo "kisli"
Z neodločenim rezultatom geografska soseda Köln in Borussia Mönchengladbach ostajata tudi soseda na lestvici, kjer ima slednja še vedno nekaj naskoka nad kozlički. Kljub vsemu posebej zadovoljen ne more biti nobeden izmed strategov, še posebej Zvonimir Soldo, saj so njegovi rdeči kljub zveneči napadalni vrsti znova prikazali zelo "kislo" predstavo.

Milivoje Novaković v konici napada praktično ne dobiva žog, Lukas Podolski veliko "meša" in malo stori, Zoran Tošić pa je daleč od tega, da bi si po koncu polletne posoje zaslužil povratek v matični klub Manchester United. Na tekmi z malo pravimi priložnostmi (v prvem polčasu jih praktično ni bilo) je imel eno večjih ravno Novaković, ko se mu je žoga po strelu Manicha lepo pripeljala na nogo, a je Jaršan v ključnem trenutku izgubil ravnotežje. Zato so povedli gostje, ko je izvrsten solo prodor s strelom po tleh v drugem polčasu vnovčil mladi Marco Reus. Odgovor domačih je prišel na edini možni način, s strelom od daleč, ki ga je po podaji Tošića brezhibno izvedel Maniche in kot mu je že v navadi počistil pajčevino s stičišča vratnice in prečke. "Nova" je že praktično v naslednjem napadu prišel sam pred gostujočega vratarja, a je njegov strel z levico zgrešil daljšo vratnico. Oba Slovenca, tako Novaković kot Mišo Brečko, sta odigrala celo tekmo, a brez presežkov.

Nemška liga, 27. kolo:

Bundesliga, lestvica:
1. Bayern 56

2. Schalke 55
3. Leverkusen 53
4. B. Dortmund 48
5. Werder 45
...
13. Köln 28
14. Bochum 27
...
16. Hannover 23
17. Freiburg 23
18. Hertha 18

1. FC Köln : Borussia Mönchengladbach 1:1 (0:0)
Maniche (79); Reus (55)
Brečko in Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Eintracht Frankfurt : Bayern München 2:1 (0:1)
Tsoumou (87), Fenin (89); Klose (7)

Freiburg : Mainz 1:0 (1:0)
Flum (10)

Nürnberg : Hoffenheim 0:0

Stuttgart : Hannover 2:0 (1:0)
Marica (36, 54)

Werder Bremen : Bochum 3:2 (0:1)
Pizarro (58), Marin (65), Frings (81); Šestak (14), Dedić (63)
Dedić (Bochum) je igral do 69. minute.

Borussia Dortmund : Bayer Leverkusen 3:0 (0:0)
Barrios (50, 60), Rangelov (87)

Hamburger SV : Schalke 2:2 (1:0)
van Nistelrooy (40), Pitroipa (77); Kuranyi (62), Rakitić (68/11-m),

Wolfsburg : Hertha BSC 1:5 (1:3)
Grafite (36); Gekas (6, 26, 63), Ramos (8, 84)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.