Šport > Nogomet
0 ogledov

Rudar izgubil tudi brez Pušnika

Rusmin Dedić in ostali Velenjčani imajo po petih kolih na svojem računu osem toč Žurnal24 main
Rudar iz Velenja je doma v četrtfinalu pokala Hervis izgubil s Celjem. Drugačne sreče je bil Maribor, ki je drugoligaša Triglav ukanil s 5:1. Remi sta odigrala Interblock in Nafta.

V Velenju pa so domači nogometaši - po novem brez napotkov trenerja Marijana Pušnika, ki je moral zapustiti klop Rudarja - morali priznati premoč Celjanom. Ti so do prednosti prišli že v šesti minuti, ko je Rajko Rep lepo zadel z dobrih 20 metrov, in jo znali zadržati vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

V Ljudskem vrtu so Mariborčani zanesljivo premagali gostujočega drugoligaša iz Kranja, Triglav Gorenjsko, čeprav so po prvih 45 minutah igre nepričakovano vodili Gorenjci, saj je v 11. minuti zadel Dejan Burgar. Gostitelji so stvari vendarle na svoje mesto postavili s silovitim drugim polčasom, ko so tekmecu nasuli kar pet golov. Na 1:1 je izenačil Marcos Tavares (55.), za 2:1 je zadel Dragan Jelič (61.), za 3:1 Vito Plut (65.), za 4:1 znova Tavares (67.), končni izid pa je postavil David Bunderla (75.), ki je ob koncu tekme zatresel še prečko.

Mladi igralci Interblocka, sicer branilci naslova, so bili v prvem polčasu tekme v Ljubljani boljši in predvsem nevarnejši tekmec. Zapravili so veliko priložnosti, prav ob koncu polčasa pa je Enow Juvette Tabot dosegel vodilni zadetek s 25 metrov. V nadaljevanju so nekajkrat zapretili tudi Prekmurci, ki so do svojega zadetka prišli v 78. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Dalibor Volaš.

Tudi v Domžalah sta ekipi dobili vsaka po en polčas. V prvem so bili boljši Novogoričani, ki so povedli že v sedmi minuti z zadetkom Enesa Demirovića. Ta je domžalsko mrežo zatresel z neubranljivim volejem. V drugem polčasu pa so bili konkretnejši domačini, ki so terensko premoč unovčili v 57. minuti. Takrat je tudi z nekaj sreče zadel Mitja Zatkovič.

Pokal Hervis, četrtfinale:

Interblock : Nafta 1:1 (1:0)
Tabot (45); Volaš (78)

Maribor
: Triglav Gorenjska 5:1 (0:1)
Tavares (55, 57), Jelic (61), Plut (65), Bunderla (74); Burgar (12)
RK: Marijan (62/Tri)

Domžale : Hit Gorica 1:1 (0:1)
Zatkovič (57); Demirović (7)

Rudar Velenje : CM Celje 0:1 (0:1)
Rep (6)

Povratne tekme bodo v sredo, 24. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.