Šport > Nogomet
2 ogledov

Pred Koprom pokleknila tudi Nafta

Koprčani ne popuščajo - zmago so dosegli tudi v Novi Gorici. (Foto: Dejan Mijovi Žurnal24 main
Koper ne popušča, v 27. kolu Prve lige je v Novi Gorici ugnal Nafto in ne dopušča Mariboru, da bi znižal razliko petih točk. Remi Olimpija na Ptuju, zmaga Maribora proti Interblocku.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem pa so Koprčani hitro povedli. V 50. minuti je Mitja Brulc sam stekel proti Tomažu Murku in nesebično zaposlil Daliborja Radujka, ki mu z vsega desetih metrov ni bilo težko zadeti prazne mreže. Gostje pa se niso predali. V 60. minuti se je Dalibor Volaš znašel sam pred koprskim vratarjem Erminom Hasičem. Iz zelo lepega položaja pa je nato streljal prek gola.

Nafta je pritiskala, domači pa so se opredelili za protinapade. Tako je v 79. minuti po eni izmed takšnih akcij Brulc pobegnil obrambi gostov, a je bil v dvoboju 1-1 znova uspešnejši razpoloženi vratar gostov Murko. Toda v izdihljajih tekme v sodnikovem podaljšku je le klonil še enkrat, potem ko je Pavlin žogo potisnil do osamljenega Dareta Vršiča, slednji pa je atraktivno z desetih metrov postavil končni izid.

Olimpija tudi na četrti spomladanski tekmi ostaja brez zmage. Tokrat so zmaji na Ptuju proti Dravi remizirali brez zadetkov. Najlepoš domačo priložnost za zadetek je imel Ermin Raković, dravaše pa je pred porazom v zadnjih trenutkih srečanja rešil vratar Gregor Fink.

 Že četrti gol na zadnjih treh tekmah je bil dovolj, da je Dejan Mezga v Ljubljani odločil tekmo med Interblockom in Mariborom v prid vijolic. 

Prva liga, 27. kolo:

Prva liga, lestvica:
1. Koper 53

2. Maribor 48
3. Nafta 38
4. Celje 36
5. HiT Gorica 36
6. Rudar 35
7. Olimpija 34
8. Domžale 30
9. Interblock 29
10. Drava 22

Luka Koper : Nafta Lendava 2:0 (0:0)
Radujko (50), Vršič (93)

Labod Drava : Olimpija Ljubljana 0:0
RK: Ogu (77/Drava)

Interblock : Maribor 0:1 (0:1)
Mezga (16)

CM Celje : Domžale 1:0 (1:0)
Močič (7)

HiT Gorica : Rudar Velenje 2:1 (1:1)
Brečević (28), Galešič (67); Kronaveter (15/11-m)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.